elektromobili s gorivim ćelijama / FCV-R Concept na velikom godišnjem skupu

Image

Toyota se sa svojim vozilom FCV-R Concept pridružila godišnjem eventu Drive 'n' Ride u Strasbourgu, koji promovira električna vozila s gorivim ćelijama

25.10.2012.
15:16
VOYO logo

Cilj događanja je demonstrirati spremnost električnih vozila sa gorivim ćelijama da odgovore na sve zahtjeve mobilnosti, ali isto tako i skrenuti pozornost na potrebu za izgradnjom infrastrukture vodikovih punionica.

Toyota je iznimno aktivna u razvoju tehnologije gorivih ćelija tijekom posljednjih 20 godina, te intenzivno radi na komercijalizaciji nove generacije automobila na gorive ćelije do 2015. godine.
Također, aktivno podržava inicijative u Njemačkoj, nordijskim zemljama i Velikoj Britaniji prilikom uvođenje na tržište vozila na gorive ćelije te vodikovih punionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je primjerice, najavila kako će se broj od 14 trenutno aktivnih vodikovih punionica povećati na 50 do 2015. Ostale europske zemlje poput Francuske ili Nizozemske su također analizirale potencijal mobilnosti vodikovim gorivim ćelijama.

Tijekom događanja članovi Europskog parlamenta, politički savjetnici i ostali sudionici će testirati i voziti šest različitih modela električnih vozila na gorive ćelije koje proizvode Toyota, Daimler, Honda, Hyundai, Inteligent energy i Opel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici će također imati priliku promatrati proces punjenja na mobilnoj i kompaktnoj vodikovoj punionici, prvoj takve vrste u Strasbourgu, koju je za tu prigodu osigurao Air Liquide.

BrianSimpson, zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik odbora Europskog parlamenta za promet i turizam, ovom je prigodom izjavio kako je budućnost Europskog transporta  visoko na dnevnom redu rada Europskog parlamenta koji mora pronaći načine kako bi transportni sustav bio održiv i ekološki odgovoran, te takav doprinositi gospodarskom oporavku i rastu u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo