KRALJ TENISA / Fantastični Nole pokorio i New York!

Image
Foto: PIXSELL

Najbolji svjetski tenisač osvojio je posljednji Grand Slam turnir sezone svladavši u finalu branitelja naslova Španjolca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:4, 6:7 (3), 6:1 nakon više od četiri sata sjajnog tenisa.

13.9.2011.
7:52
PIXSELL
VOYO logo

Novaku Đokoviću je to prva pobjeda na US Openu i treći Grand Slam ove sezone nakon Australian Opena i Wimbledona.

"Ovo stvarno zvuči nestvarno, osvojiti tri 'Grand Slama' u sezoni nevjerojatan je osjećaj. Imao sam nevjerojatnu godinu koja još traje. Svaki put kad igram protiv Rafe, radi se o velikom izazovu. Čestitam mu na odličnom turniru i nadam se da ćemo imati još mnogo teških ogleda u budućnosti", izjavio je najbolji tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin je po šesti put zaredom ove godine svladao Rafaela Nadala, svaki put u finalu turnira na kojem su se susreli.

"Očito je da sam razočaran, ali Novak je napravio neke nevjerojatne stvari. U svakom sam trenutku dao sve od see, u ovakvim mečevima iscrpljujete svoje tijelo do krajnjih granica. Pokušao sam i neke lude stvari, ali on je uvijek imao fantastičan odgovor. To je tenis", izjavio je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je dobio prva dva seta 6:2, 6:4 nakon više od dva sata igre iako je u oba Nadal krenuo s vodstvom od 2:0. Gotovo u svakoj igri su oba igrača dolazila u gem-lopte ili break lopte, no Đoković je ključne poene odigravao bolje.

U trećem setu srpski tenisač je tri puta imao break prednosti, kod vodstva 6:5 je servirao za meč, ali se Nadal odbio predati i uspio je susret odvesti u četvrti set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve igre u četvrtom setu, u kojoj je Nadal propustio break loptu, Đoković je zatražio liječničku pomoć zbog bolova u leđima, a nakon tretmana je osvojio pet od preostalih šest gemova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo