OGLASIO SE DALIĆ / Izbornik pojasnio kako se misli suprotstaviti moćnim Španjolcima: 'Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski izbornik najavio je utakmicu osmine finala

23.6.2021.
21:25
Profimedia
VOYO logo

U odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut fazu Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Sevilli svladala Slovačku s uvjerljivih 5-0 (2-0), što je 'furiji' donijelo 'samo' drugo mjesto u skupini E i dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu.

Image
ŽUTI I CVITA IMAJU RECEPT ZA ŠPANJOLCE /

'Bit će to jedna fenomenalno teška i jako, jako zanimljiva utakmica'

Image
ŽUTI I CVITA IMAJU RECEPT ZA ŠPANJOLCE /

'Bit će to jedna fenomenalno teška i jako, jako zanimljiva utakmica'

Španjolska je povela nesretnim i nespretnim autogolom slovačkog vratara Martina Dubravke u 30. minuti. Do drugog pogotka Španjolska je stigla u trećoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu, a svoj prvi pogodak za 'furiju' postigao je stoper Aymeric Laporte. U drugom poluvremenu Sarabia je povećao prednost domaćih na 3-0 u 56. minuti, a u 67. minuti je asistirao Ferranu Torresu za 4-0. Peti pogodak posljedica je još jednog autogola Slovaka, kad je Juraj Kucka poslao loptu u mrežu nakon udarca Paua Torresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika. Bilo bi lakše sa Šveđanima, ali što je tu je. Španjolska je danas pokazala kvalitetu s ovih 5:0. Mlada, brza, energična momčad. Njihova se igČeka nas jedan od najvećih protivnika u ovom dijelu natjecanja, sa Šveđanima bi bilo kud i kamo lakše, ali što je, tu je. Španjolska je danas protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu, pobijedivši 5:0. Riječ je o mladoj, brzoj i energičnoj momčadi, čija se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor. Morat ćemo biti jako dobri da im se suprotstavimo, ali imamo mi svojih kvaliteta pa neće ni njima biti lako. Bit će to utakmica velikog naboja i pritiska, ali možemo igrati sa Španjolcima. To smo, uostalom, i dokazali u drugoj međusobnoj utakmici Lige nacija. Međutim, to je sad sasvim druga momčad, s puno mladih igrača. U prvim dvjema utakmicama na Euru odigrali su neodlučno, ali bili su puno bolji od svojih protivnika, stvorili puno prilika. Morat ćemo imati kontrolu lopte, pokušati nametnuti svoj stil igre i napasti ih", kazao je izbornik Zlatko Dalić.

"Veliki nam je dobitak da ćemo imati naše navijače. Mi želimo svoj put nastaviti dalje. Znamo da će doći jako puno navijača da zajedno pokušamo pobijediti Španjolce", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo