ČUDESNA VEČER U RIMU / Azzurri razbili Švicarce i izborili osminu finala, Locatelli i Immobile bacili navijače u trans

Image
Foto: Profimedia

Italija je prva reprezentacija koja je osigurala drugi krug

16.6.2021.
21:51
Profimedia
VOYO logo

U dvoboju 2. kola A skupine EURA Italija je u Rimu svladala Švicarsku s 3-0 (1-0) i postala prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala. Dva je pogotka za Talijane postigao Manuel Locatelli (26, 52), dok je treći gol zabio Ciro Immobile (89).

Image
TERORISTIČKI NAPAD? /

Auto-bomba pronađena pored stadiona uoči utakmice Italije i Švicarske

Image
TERORISTIČKI NAPAD? /

Auto-bomba pronađena pored stadiona uoči utakmice Italije i Švicarske

Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica i pokazala da su jedni od favorita za naslov europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini ranije je Wales svladao Tursku s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Italija sa maksimalnih šest bodova, Wales ima 4, Švicarska jedan, dok je Turska bez bodova.

U zadnjem kolu 20.lipnja igraju Švicarska - Turska i Italija - Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA SKUPINE A

  1. ITALIJA 2 2 0 0 6-0 6
  2. WALES 2 1 1 0 3-1 4
  3. ŠVICARSKA 2 0 1 1 1-4 1
  4. TURSKA 2 0 0 2 0-5 0

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija - Švicarska 3:0

Italija: Donnarumma; Chiellini, Bonucci, Spinazzola, Di Lorenzo – Jorginho, Locatelli, Barella – Insigne, Berardi, Immobile

Švicarska: Sommer; Schar, Elvedi, Akanji – Xhaka, Freuler, Mbabu, Rodriguez – Shaqiri, Embolo, Seferović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' GOOL Sjajno je zabio Ciro Immobile. Zakucao je loptu u donji lijevi kut. Sommer nije imao šanse da ovo obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Chiesa je povukao i odigrao za Immobilea, ali ovaj je bio neprecizan iz izgledne situacije.

72' Dosta je uzbuđenja na obje strane. Italija je na ovom Euru svakako oduševila. Igraju skroz drugačiji nogomet od onoga što smo navikli vidjeti od njih. A nakon što je Locatelli zabio dva gola već se spominje da ga Allegri želi u Juventusu. Do sada je vrijedio 40 milijuna eura, ali nakon Eura tko ga misli dovesti morat će izdvojiti znatno više. U Sassuolou mogu zadovoljno trljati ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Najbolja prilika za Švicarce. Zuber si je oslobodio si je prostora unutar šestnaesterca te je tukao s lijeve strane, ali je Donnarumma sjajno reagirao i zaustavio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' GOOL Locatelli je primio loptu izvan 16-erca te ju je brzim i snažnim udarcem smjetio u donji desni kut za ludncu na Olimpicu. Locatelli je tako postao prvi nogometaš koji je za Italiju zabio dva gola na jednoj utakmici na Euru nakon Balotellija protiv Njemačke 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Nastavila se utakmica. Švicarska je otvorila nešto ofanzivnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Talijani na predah idu s minimalnom prednošću, koju su osigurali u 26. minuti nakon što im je ranije VAR poništio jedan pogodak.

36 ' Strašno igraju Talijani. Svima će biti izrazito teško protiv njih. napdaju sa svih strana. Spinazzola je upravo bio u lijepoj prilici. Sve je dobro napravio, ali je završnica bila loša. Doduše malo mu je zasmetao Schar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' GOOL Domenico Berardi je povukao po desnoj strani, oslobiodio se svojih čuvara i ubacio u sredinu za Locatellija, koji je loptu potom samo skrenuo u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Talijani i daje dominiraju, imaju 60% posjed lopte. Loša je vijest što se Chiellini ozlijedio i morao je naustiti travnjak. Umjesto njega ušao je Acerbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Chiellini je zabio nakon ubačaja iz kornera, ali se ubrzo oglasio VAR i gol je poništen zbog igranja rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Spinazzola je ubacio s lijeve strane, pronašao je Immobilea u sredini, ali je njegov udarac glavom završio iznad gola. Talijani su iz napada u napad sve opasniji.

6' Probudili su se Talijani. Kombinirali su Insigne i Berardi, ali zaustaivli su ih Švicarci. Italija polako preuzima incijativu i pokazuje zašto je jedan od favorita Eura.

3' Prepustili su Talijani na početku igru Švicarcima.

1' Počela je utakmica na stadionu Olimpico u Rimu. A pred sam početak susreta stgla je grozna vijest. Naime, u blizini stadiona navodno je otkrivena je auto bomba.

20:58 - Poslastica večeri na Euru bit će utakmica Italije i Švicarske. Talijani su u prvenstvo krenuli furiozno, visokom pobjedom u prvom kolu protiv Turske. Izabranici Roberta Mancinija imaju nevjerojatan niz od 27 utakmica bez poraza, a nadaju se da ga mogu nastaviti i protiv Švicaraca.

"Kad se nismo kvalificirali za SP u Rusiji dotaknuli smo samo dno i u ekipi vlada velika želja za iskupljenjem. Pitate me možemo li otići do kraja? Da, možemo. Mi u to vjerujemo i to je naš cilj, ali moramo ostati čvrsto na zemlji i biti fokusirani u svakoj utakmici. Svaki igrač zna koliko mu puno znači nositi nacionalni dres i u momčadi postoji veliko zajedništvo. Svaki igrač je važan, bez obzira da li je u početnoj postavi ili ulazi u igru s klupe", rekao je uoči ove utakmice napadač Italije Andrea Belotti, a nahvalio je i izbornika italije.

"Mancini je odličan trener, dao nam je samopouzdanje, a to je ono što nam je trebalo. On svakoga tretira kao važnog igrača bez obzira koliko igra i sada je prisutno veselje dok igramo", zaključio je Mancini.

Gavranović skoro junak

Švicarci iz prve utakmice imaju tek bod. Mario Gavranović trebao je biti junak, no VAR mu je poništio pogodak za pobjedu u samoj završnici utakmice s Walesom. Junak može postati večeras, no neće biti nimalo lako.

Utakmicu Italije i Švicarske pratite uživo od 21 sat na portalu Net.hr

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo