ITALIJA JE U POLUFINALU! / Čudesni Azzurri u jednoj od najboljih utakmica Eura srušili Belgiju

Image
Foto: Profimedia

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske

2.7.2021.
20:01
Profimedia
VOYO logo

Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2:1 pobjedom protiv Belgije u Munchenu u četvrtfinalu.

Italija je povela 2:0 golovima Nicola Barelle (31') i Lorenza Insignea (44'), a na 2:1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45+2-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISS EURA /

Atraktivna talijanska navijačica bez grudnjaka zapalila je tribine u Allianz Areni

Image
MISS EURA /

Atraktivna talijanska navijačica bez grudnjaka zapalila je tribine u Allianz Areni

Ludo prvo poluvrijeme

Bolju igru Italija je okrunila vodećim pogotkom u 31. minuti kada belgijska obrana nije uspjela raščistiti situaciju u svom kaznenom prostoru, loptu je osvojio Verratti koji je odmah uposlio Barellu. Mladi veznjak Intera sjajnim se driblingom oslobodio dvojice suparničkih braniča i zatim preciznim udarcem sa 10-ak metara svladao Courtoisa.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 44. minuti, Insigne je krenuo u prodor po lijevoj strani, nitko od belgijskih braniča nije mu krenuo u blok, uslijedio je udarac s više od 20 metara koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu nemoćnog belgijskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kada se činilo da će Italija na poluvrijeme s kapitalnom prednosti, slovenski sudac Vinčič dodijelio je kazneni udarac za Belgiju nakon duela Dokua i Di Lorenza. Njih dvojica međusobno su se držala rukama, Doku je potom izgubio ravnotežu saplevši sam sebe, no VAR se nije aktivirao pa je Lukaku dobio i iskoristio priliku smanjiti na 2:1 s bijele točke.

U polufinalu će na Španjolce

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljednji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 4:2 svladala Švicarsku.

Belgija - Italija 1:2

Belgija: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, T. Hazard, Tielemans, Witsel, Doku, De Bruyne, Lukaku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija: Donnarumma; Chiellini, Bonucci, Spinazolla, Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Verratti, Insigne, Chiesa, Immobile

Kraj utakmice. Italija je u polufinalu, igrat će protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još pet minuta.

85' Kako igra Doku, izvozao je pola talijanske obrane, ušao je na desnu nogu i pucao preko gola s ruba kaznenog prostora. Šteta, zaslužio je pogodak danas krilni napadač Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Festival ozljeda sad na Allianz Areni. Spinazzola mora van jer se ozlijedio i tražio je zamjenu. Umjesto njega ulazi Emerson, a izlazi i Insigne, a umjesto njega će u igru Berardi.

73' Chadli mora van tek što je ušao u igru, a umjesto njega ulazi Denis Praet. Kod Talijana van će Verratti i Immobile, a unutra će Cristante i Belotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Izgleda ova taktika Belgije kao ono što su igrali protiv Brazila na prošlom Svjetskom prvenstvu. De Bruyne je centralna figura koja povlači kontre, a Doku i Lukaku istrčavaju i čekaju asistenciju. U međuvremenu su ušli Chadli i Mertens, a izašli Tielemans i Meunier.

68' Pljesak za tribine za Spinazzolu, zaustavio je De Bruynea u kontranapadu, a to nije baš lak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Fenomenalna kontra Belgije! Doku je dao loptu za De Bruynea koji pronalazi Lukakua na 2 metra od gola, no Spinazzola je to nekako uspio blokirati na crti. Čudo je sada spasilo Talijane.

55' Opasno je bilo pred golom Talijana. Doku je prošao kraj Verrattija i pucao, ali Donnarumma je dobro reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Stišće Belgija, stigao je čak i Alderweireld naprijed, ali odigrao je onako stoperski i lopta mu je pobjegla u gol-aut.

47' Chiesa tuče iz daljine opet, ne staju Talijani, udaraju iz svih oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Nije bilo zanimljivo samo na terenu, bilo je i na tribinama, a ova navijačica Italije zaslužna je za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' GOOOOOOL! Na samom kraju prvog dijela zabija Lukaku iz penala i odlaze ove dvije odlične momčadi na zasluženi odmor. Prohujalo je ovo poluvrijeme u trenu. Odmorite se malo pa se čujemo za 15 minuta.

44' GOOOOOOOL! Novi pogodak Italije! Insigne je ušao na desnu nogu u sredinu i poslao loptu u mrežu iz daljine. Kakav je to udarac bio! Ovo je sigurno jedan od najljepših golova na cijelom Europskom prvenstvu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Chiesa je pucao nakon odbijene lopte, opasan je bio taj udarac, ali prolazi to pored vrata.

39' Belgijanci su sad krenuli u napad, talijanska obrana mora se stisnuti i izdržati ovaj pritisak. Pod posebnom je paskom De Bruyne kojeg odmah udvajaju ako primi loptu u opasnoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' GOOOOOOL! Vodi Italija 1:0 pogotkom Barelle. Belgijanci nisu dobro iznijeli loptu, pritisak Talijana napravio je svoje i lopta je došla do Barelle koji je pogodio iz blizine za 1:0.

27' Nema pauze, sjajnu utakmicu gledamo u Munchenu. najprije je Chiesa bio u šansi na drugoj strani, a onda je Insigne gađao, ali nije pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Nova kontra Belgijanaca i još jedan opasan udarac. Lukaku je vagao svog čuvara, a onda pucao dobro, ali brani opet Donnarumma.

23' Evo ovoga što su Belgijanci čekali. De Bruyne je nakon jedne pogreške stigao u šansu, pucao vrhunski, ali Donnarumma nije dao lopti u mrežu, bacio se i izvukao taj udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Talijani definitivno aktivniji u ovoj utakmici. Belgija se odlučila na reaktivan nogomet koji nije baš ugodan oku, ali je zasad za njih bio efikasan.

13' Lopta je bila u mreži, Bonucci ju je nekako ugurao, ali bilo je zaleđe i gol je opravdano poništen intervencijom VAR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' imali su Belgijanci korner, ali očistila je to lako talijanska obrana s prve vratnice.

9' Talijani su došli naprijed i pletu mrežu oko belgijske obrane, no teško je tu proći.

1' Odmah opasnost pred talijanskim golom. De Bruyne je gurnuo Lukakua u šansu, ali Donnarumma je bio koncentriran i pokupio je tu loptu.

1' Počela je utakmica na Allianz Areni u Munchenu. Glavni sudac ovog susreta je Slovenac Slavko Vinčić.

Nakon napete utakmice Švicaraca i Španjolaca, na večerašnjem je rasporedu Europskog prvenstva, po mnogima, najjači susret četvrtfinala u kojem će se obračunati Belgija i Italija.

Riječ je o dvoboju prve reprezentacije svijeta po FIFA-inoj ljestvici i momčadi koja je nekako postala najomiljenija na ovom turniru. Talijani su svojom igrom osvojili mnoge neutralne navijače na ovom turniru, iako su se mučili u osmini finala.

"Zasluženo smo pobijedili iako smo u završnici primili pogodak. U drugom smo poluvremenu fizički pali jer je teren bio težak, ali do pobjede nas je vodila velika želja. Igrači koji su ušli s klupe bili su mentalno u pravom stanju. Znali smo da će utakmica biti teška, teža nego četvrtfinale ili finale, no isto tako nam ovako teška utakmica može samo koristiti", rekao je talijanski izbornik Roberto Mancini nakon što su Talijani izbacili Austriju.

Belgija je, s druge strane, izbacila jako dobri Portugal s Cristianom Ronaldom i nametnuli se kao vjerojatno glavni favorit ovog natjecanja.

Utakmicu Italije i Belgije moći ćete pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo