NE MOŽE GA PREŽALITI / Legendarni Vatreni otkrio koga bi opet volio vidjeti u hrvatskom dresu: 'Mislim da bi nam sigurno dobro došao'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSEL

Prosinečki trenutno radi kao stručni sukomentator u HRT-ovoj emisiji Europeo

21.6.2021.
12:21
Igor Kralj/PIXSEL
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki odgovorio je na pitanje gledatelja u HRT-ovoj emisiji posvećenoj Europskom prvenstvu bi li prihvatio ponudu da postane hrvatski izbornik i bi li pokušao vratiti Ivana Rakitića. Naime, Prosinečki je prije nekoliko dana govorio upravo o tome koliko Vatrenima nedostaje Raketa.

Image
NITKO NIJE TRZNUO /

Prosinečki: 'Mi smo krivi što on više ne igra za Hrvatsku, mogao je još puno dati'

Image
NITKO NIJE TRZNUO /

Prosinečki: 'Mi smo krivi što on više ne igra za Hrvatsku, mogao je još puno dati'

"Ivan je počeo kod nas i sigurno je jedna od najvećih šteta što ne igra za reprezentaciju. Mogao je još sigurno dati jako puno. Jesmo li mi svi krivi što je on tako brzo i tako lako otišao? Sigurno da jesmo. Nismo ga ni molili da se vrati. Sasvim lagano smo to pustili. On je rekao da neće više igrati, a mi smo se oprostili od njega. Možda smo trebali napraviti više", rekao je Prosinečki prije nekoliko dana, a u nedjelju je pak dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prebrzo ga odbacili'

"Raketa? Već smo pričali da smo ga prerano pustili. Ja sam prvi put i rekao, da smo ga nekako prebrzo odbacili. Rekao je "ne" i mi smo rekli "Ajde dobro, odlazi." Nije da molim i da trebamo moliti tko hoće igrati za Hrvatsku, ali mislim da bi nam sigurno dobro došao".

Rakitić je upisao 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bivši dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije, a od omiljenog dresa oprostio se u rujnu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", izjavio je Rakitić povodom svog oproštaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo