UOČI ČEŠKE / Dalić najavio ofenzivniju Hrvatsku pa ukazao na velik problem: 'To nije pošteno prema nama'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Neke su promjene u sastavu izvjesne

17.6.2021.
18:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Škotsku, gdje će odigrati svoju drugu utakmicu na ovom Euru. Češka je naš sljedeći protivnik nakon poraza od Engleske u prvom kolu. Utakmica je na rasporedu od 18 sati.

Neke su promjene u sastavu izvjesne, iako još uvijek nisu potvrđene. U prvi sastav trebao bi ući Nikola Vlašić, a ako bude spreman, upast će tu i Dejan Lovren. Uoči utakmice protiv Češke pred novinare je stao izbornik Zlatko Dalić, A pridružio mu se Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki poraz teško pada svima, pa makar on bio na Wembleyu od Engleza. Nije to lako podnijeti. Sve je u našim rukama, imamo dobru atmosferu i potreban nam je dobar rezultat. Ja sam optimist jer smo bili dobri protiv najboljih momčadi svijeta. Moramo popraviti igru prema naprijed. Pokušat ćemo sutra s ofenzivnijom postavom, probat ćemo s više okomitih lopti i utrčavanjem u prazan prostor. Vidjet ćemo još za sastav. Fali nam probojnosti i završnice i to moramo pojačati", rekao je izbornik na konferenciji za medije u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaju im navijači

Govora je bilo i o češkoj taktici u kojoj Dalić vidi našu priliku, ali i činjenici da Hrvatska igra daleko od kuće i bez navijača.

"Česi brzo izlaze iz bloka i mi to moramo zaustaviti. Ali to i nama daje prostora. Moramo s većim brojem igrača ulaziti u završnici. Svi smo se oko toga složili i na tome ću inzistirati. U teškoj smo situaciji, igramo na gostujućim terenima, putujemo i igramo bez navijača bez kojih smo u velikom minusu, priznajem to. Nije to pošteno prema nama, ali tako je to. Ispalo je tako da su utakmice u Škotskoj i Engleskoj gdje ne mogu doći naši navijači, a ne mogu njihovi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SPREMAN SAM' /

Lovren konkurira za sastav protiv Češke, osvrnuo se i na kritike: 'Pa i Francuzi to rade, ne znam u čemu je problem'

Image
'SPREMAN SAM' /

Lovren konkurira za sastav protiv Češke, osvrnuo se i na kritike: 'Pa i Francuzi to rade, ne znam u čemu je problem'

Barišić nikako da se oporavi

Izbornik se osvrnuo i na zdravlje Borne Barišića koji je naglo ispao iz sastava Hrvatske zbog ozljede.

"Borna Barišić je igrao u sjajnoj formi, ali je po dolasku na pripreme ponovio ozljedu i nikako da se oporavi. Ostavili smo ga doma da se pokuša spremiti za Škotsku. Ako igrač nije sto posto spreman, ne možemo na njega računati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je Dalić i kako će nam drugačiji vremenski uvjeti olakšati utakmicu protiv Češke.

"U Londonu je bilo prevruće, lakše će biti tu gdje je hladnije. Vremenska razlika je mala, danas ćemo napraviti trening i sutra idemo na teren kakvo god vrijeme bude.", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren: "Vrlo dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam izborniku za igrati. Na izborniku je da odluči."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren o stanju u obrani i Česima: "Stajali smo u bloku i čekali svoje prilike. Možemo reći i za Francuze da su čekali u svom šesnaestercu. Ne znam u čemu je tu problem. Osjećam da ćemo sutra puno bolje odigrati. Očekujemo dosta tvrdu utakmicu, ali očekujem dosta posjeda u našim nogama. Oni su u naletu jer su osvojili već tri boda. Vjerujem u našu momčad koju znam već godinama, tako da nama kad je nateže, mi smo uvijek pravi. "

Lovren o drugoj utakmici: "Mi nismo momčad koja će gledati na nekog drugog. Koncentrirani smo na ovu utakmicu, a kasnije i na Škotsku. Sve je u našim rukama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren o favoritima Eura: "Definitivno Francuska i Italija. Francuzi su najveći favoriti jer znaju što rade i imaju kvalitetu. Ali kad pogledaš Italiju, i oni su tu među top tri momčadi."

Dalić o klimi u Škotskoj: "U Londonu je bilo prevruće, lakše će biti tu gdje je hladnije. Vremenska razlika je mala, danas ćemo napraviti trening i sutra idemo na teren kakvo god vrijeme bude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić o taktici sutra: "Svaki poraz teško pada svima, pa makar on bio na Wembleyu od Engleza. Nije to lako podnijeti. Sve je u našim rukama, imamo dobru atmosferu i potreban nam je dobar rezultat. Ja sam optimist jer smo bili dobri protiv najboljih momčadi svijeta. Moramo popraviti igru prema naprijed. Pokušat ćemo sutra s ofenzivnijom postavom, probat ćemo s više okomitih lopti i utrčavanjem u prazan prostor. Vidjet ćemo još za sastav. Fali nam probojnosti i završnice i to moramo pojačati."

Dalić o Česima: "Česi brzo izlaze iz bloka i mi to moramo zaustaviti. Ali to i nama daje prostora. Moramo s većim brojem igrača ulaziti u završnici. Svi smo se oko toga složili i na tome ću inzistirati. U teškoj smo situaciji, igramo na gostujućim terenima, putujemo i igramo bez navijača bez kojih smo u velikom minusu, priznajem to. Nije to pošteno prema nama, ali tako je to. Ispalo je tako da su utakmice u Škotskoj i Engleskoj gdje ne mogu doći naši navijači, a ne mogu njihovi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić o Barišiću: "Borna Barišić je igrao u sjajnoj formi, ali je po dolasku na pripreme ponovio ozljedu i nikako da se oporavi. Ostavili smo ga doma da se pokuša spremiti za Škotsku. Ako igrač nije sto posto spreman, ne možemo na njega računati."

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo