'TO JE SVJESNA POLITIKA' / Srbi uperili prstom: Nijemci su im krivi za scene s utakmice Hrvatske i Albanije?!

Image
Foto: Profimedia

Do sad su Srbi tužili Albance, što je UEFA kaznila s nešto više od 37.000 eura, zatim Kosovo Srbiju koja je kažnjena s 14.500 eura, a sada se čekaju odluke oko tužbi Srbije protiv Albanije, Srbije protiv Hrvatske, Makedonije protiv Albanije i Kosova protiv Srbije

21.6.2024.
10:50
Profimedia
VOYO logo

Europsko prvenstvo u punom je jeku, a navijači u Njemačku pristižu sa svih strana. I naravno da će nesuglasica uvijek biti, ali UEFA, zbog zemlja s Balkana, ma pune ruke posla.

Image
POKUŠAJ PROVOKACIJE? /

Piksiju stiglo pitanje o Hrvatskoj i Albaniji: 'Hvala vam, ali pitajte me nešto drugo. Hoćete iskreno?'

Image
POKUŠAJ PROVOKACIJE? /

Piksiju stiglo pitanje o Hrvatskoj i Albaniji: 'Hvala vam, ali pitajte me nešto drugo. Hoćete iskreno?'

Hrvatski navijači su na utakmici protiv Albanije rivalima vikali 'Ubij Srbina'. Naravno da je srpski nogometni savez nakon toga UEFA-i podnio prijavu. Međutim, prijavu su podnijele i one zemlje koje ne sudjeluju na prvenstvu. Makedonci su tužili Albaniju, a Kosovo je ponovno podnijelo prijavu protiv Srbije zbog skandiranja 'Kosovo je Srbija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sad su Srbi tužili Albance, što je UEFA kaznila s nešto više od 37.000 eura, zatim Kosovo Srbiju koja je kažnjena s 14.500 eura, a sada se čekaju odluke oko tužbi Srbije protiv Albanije, Srbije protiv Hrvatske, Makedonije protiv Albanije i Kosova protiv Srbije.

A Srbi su krivca za isticanje poruka koje ih vrijeđaju pronašli u - domaćinima Eura Nijemcima. Raka Đurović, sudački ekspert i Milovan Drecun, predsjednik skupštinskog Odbora za obranu i unutrašnje poslove - iznijeli su te tvrdnje za Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate hrvatsku i albansku reprezentaciju, koje nemaju izravne veze s našom reprezentacijom, a opet objekt navijanja je naša država, odnosno naš narod. Vrlo je uvredljivo i neprihvatljivo navijanjem iznositi nekakve političke i preteće stavove", rekao je Drecun i nastavio:

"To je svjesna politika domaćina ovog prvenstva. Kad se organizira tako veliki događaj, angažira se sav potencijal zaštitarske službe. Znaju za navijače i vođe navijača. Kako je moguće da njemačke sigurnosne službe nisu znale za takve provokacije i dopustile ulazak na stadion nekome u uniformi terorističke OVK. Što su radile njihove sigurnosne službe i policija? Osim policajaca u uniformama, imate tisuće i tisuće agenata u civilu koji se kreću među navijačima, prikupljaju informacije i prate njihovo kretanje. Kako je moguće da se kamera fokusira na šal s natpisom "Za dom spremni" kada znamo da je praksa da se ovakve skandalozne stvari ne kadriraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram da uputim jednu kritiku sportskim novnarima koji su više bili zabrinuti za razne neprijatnosti poput izjava nekih igrača u domenu sporta i njihovog privatnog života nego za upozorenja da bi ovo moglo da se desi koja su postojala. Činjenica je da je veliki propust da se politički pamfleti unose i da se kamera inače uvek sklanja sa neprijatnih događaja. Zašto je neko ovo uradio, to je pitanje za organizatora i UEFA. Ipak, ne sumnjam da će ih UEFA kazniti zbog takvog ponašanja. Ono što mene brine jeste neverovatna količina agresivnosrti i nasilno ponašanje na tribinama. To je stvarno alarmantno. Bojim se da će se to preneti i na ostale terene", poručio je Đurović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo