DRUGO KOLO /

VAR i promašaji uništili planove Švicarcima: Škoti do boda

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja Škotske i Švicarske mogli ste pratit na portalu Net.hr

18.6.2024.
15:25
profimedia
VOYO logo

Škotska - Švicarska

1-1

Škotska: Gunn; Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson; McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn; Adams

Švicarska: Sommer; Rodriguez, Akanji, Schär; Shaquiri, Freuler, Xhaka, Widmer; Vargas, Aebischer; Ndoye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotska i Švicarska u drugom kolu skupine A na Euru, nakon velikih šansi kod obje momčadi, ipak remizirale rezultatom 1-1.

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Navijačka groznica: Znamo da ste opet u kockicama, podržite Vatrene i pokažite nam kako navijate

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Navijačka groznica: Znamo da ste opet u kockicama, podržite Vatrene i pokažite nam kako navijate

Miran početak utakmice u Kolnu, obje su momčadi bile poprilično razgirane. Tekla je utakmica bez većih prilika, imali su Švicarci prvu veću šansu, ali Škoti su blokirali taj napad i iz kontre krenuli prema Sommeru. Dolaze Škoti do vodstva u 13. minuti kada je šut McTominaya nesretno preko Schära otišao u gol Švicaraca. U 22. minuti približili su se Švicarci golu škotskog vratara, ali je obrana Škotske to s lakoćom riješila. Kakvim je golom Shaqiri u 26. minuti doveo Švicarsku do izjednačenja. Opalio je s 20-ak metara, a Gunn se nije ni snašao jer lopta je već bila u golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu priliku imali su Švicarci u 32. minuti kada je Vargas asistirao za Ndoyeu, ali je Gunn to sjajno obranio. Samo minutu kasnije zabijaju Švicarci za vodstvo, ali je VAR zbog zaleđa poništio gol. Nova je šansa za Škote došla u 38. minuti kada je slobodnim udarcem lopta ušla u pet metara, ali je Sommer bez većih problema to obranio. Ponovno je Škotska zaprijetila samo tri minute nakon prethodne šanse, udarcem iz kornera, ali Sommer se nije dao i ponovno to obranio.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/382b4e80-2e77-11ef-bc40-f2adbd8ad95c/original

Drugo je poluvrijeme počelo vrlo slično kao i prvo, bez većih prilika kod obje momčadi. Švicarci su do prve prave prilike došli u 57. minuti kada je Vargas s ruba šesnaesterca pucao prema golu, ali je to išlo direktno u Gunna koji je to bezbrižno obranio. Samo dvije minute kasnije opet su Švicarci zaprijetili vratima Škotske, kada je Ndoye ostao sam u šesnaestercu, ali je udarac otišao pokraj gola. U 64. minuti pucao je Vargas s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla preko gola.

Nisu se predali Škoti i vrlo brzo pružili odgovor Švicarcima kada su u 67. minuti iz slobodnog udarca nabacili loptu koju je Hanley odlično zahvatio glavom, ali imali su Švicarci sreće jer je lopta pogodila stativu. Opet se Ndoye u 77. minuti našao u šesnaestercu i opalio snažno prema golu, ali je lopta otišla iznad gola. U 83. minuti došla je Švicarska do nove šanse kada je Embolo prošao obranu Škotske i pogodio čisti gol, ali se VAR ponovno umješao i poništio pogodak zbog zaleđa. Škoti nisu odustajali ni na samom kraju, pa su novu šansu kreirali u sudačkoj nadoknadi kada je Robertson ubacio u šesnaesterac, ali se obrana Švicarske brzo snašla.

U prvom kolu Švicarci su s 3:1 pobijedili Mađarsku, a Škoti su pretrpjeli vrlo uvjerljiv poraz od domaćina Njemačke 5:1 na otvaranju Eura i pobjeda u ovom susretu im je imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put ove su se reprezentacije susrele 2006. godine u prijateljskoj utakmici u Glasgowu u kojoj su Švicarci slavili 3:1. Igrali su i u skupini na Euru 1996., a tada je Škotska pobijedila 1:0, no ni jedna od te dvije ekipe nije uspjela proći grupu. Ključni igrač u ovoj utakmici bit će švicarski veznjak Granit Xhaka koji je majstorski vodio svoju ekipu do pobjede nad Mađarima i Škoti će ga morati zaustaviti ako žele početi nadoknađivati zaostatak na ovom Euru.

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo