RAZBIJENI MAĐARI /

Njemačka na krilima sjajnog Musiale i Gundogana osigurala osminu finala

Image
Foto: Profimedia

Tijek utakmice Njemačke i Mađarske pratili ste uživo na portalu Net.hr

18.6.2024.
14:06
Profimedia
VOYO logo

Njemačka - Mađarska

2-0

Njemačka: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündoğan, Wirtz; Havertz

Mađarska: Gulácsi; Fiola, Orbán, Dardai; Bolla, Ádám Nagy, Schäfer, Kerkez; Sallai, Szoboszlai; Varga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je u svojoj drugoj utakmici na Europskom nogometnom prvenstvu svladala Mađarsku 2-0.

Image
LUDNICA /

Kakva drama u Leipzigu: Portugal do preokreta golom u sudačkoj nadoknadi

Image
LUDNICA /

Kakva drama u Leipzigu: Portugal do preokreta golom u sudačkoj nadoknadi

Brzo su krenuli Mađari već od prvog zvižduka. Kimmich je pomalo neodlučno reagirao, a Sallai je imao priliku srušiti rekord po najbržem golu na Europskim prvenstvima, ali je Neuer ipak uspio obraniti. Pribrali su se domaćini i zaprijetili u petoj minuti kada je udarac Havertza obranio Gulacsi. Probao je Havertz i u 11. minuti, ali od svega samo korner. Pokušao je Andrich nakon tog ubačaja iz kuta, ali bio je to samo još jedan korner za Njemačku. Odlično su kombinirali Musiala, Havertz i Gundogan, ali na kraju je lopta ipak pobjegla Gundoganu. Bila je to odlična akcija, ali na kraju bez udarca na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Gundogan se u 22. minuti uspio izboriti za jednu loptu, a ona je došla do Musiale koji ju je poslao u mrežu za erupciju oduševljenja u Stuttgartu i vodstvo Njemačke. Szoboszlai je zatim u 26. odlično pucao iz slobodnjaka, ali njegov udarac u lijeve rašlje je sjajno 'skinuo' Neuer. Samo dvije minute kasnije nova dobra prilika za Mađare. Szoboszlai je pucao iskosa s lijeve strane s nekih 13-14 metara, ali je odlično u blok ušao Tah. Odlično je u 38. Musiala nanizao dvojicu, ali treći je ipak bio previše pa je propala prilika za Nijemce. U 44. je Musiala ponovno odlično pucao, a lopta je uz stativu kliznula po mreži tako da je izgledalo kao da je to gol, ali bio je to vanjski dio mreže. Odličan udarac odličnog Musiale koji je skoro postao prvi igrač s dva gola na turniru. U sudačkoj nadoknadi Mađari su uspjeli i zabiti, ali poništen je gol zbog zaleđa. Sallai je ipak bio u nedozvoljenoj poziciji. Njemačka je na poluvrijeme otišla s prednošću od 1-0.

Image
Foto: Profimedia

Musiala je i drugo poluvrijeme odlično otvorio i imao priliku u 47. minuti, ali je Orban u zadnji trenutak spasio Mađare. Kroos je u 55. opalio izvana nakon jedne odbijene lopte, ali obranio je to Gulacsi. Sjajnu priliku promašili su Mađari u 60. minuti. Varga je pucao glavom sa sedam metara nakon ubačaja s lijeve strane, ali promašio je cijeli gol. U 67. je Mittelstadt, inače lijevi bek Stuttgarta, poslao jednu povratnu loptu u šesaesterac, a Gundogan s nekih 12 metara zabio za 2-0 Njemačke. Sane, koji je ušao u 58. umjesto Wirtza, u 75. minuti je snažno pucao izvana, ali uspio je to nekako obraniti Gulacsi. Probali su Mađari nekako do barem počasnog pogotka, ali do kraja susreta su Nijemci zapravo lakoćom zadržali zasluženu pobjedu i osigurali plasman u drugi krug.

Najava:

Iako je Elf veliki favorit za pobjedu, posljednji međusobni dvoboji ove dvije reprezentacije ne idu na njihovu stranu. Naime, Mađari su ih dobili u Ligi nacija u rujnu 2022. u Leipzigu, dok su dvije međusobne utakmice prije toga završavale bez pobjednika.

Zanimljivo, Njemačka je dobila samo jednu od posljednjih šest utakmica protiv Mađarske na domaćem terenu, i to 2-0 u lipnju 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će inače ovo njihov četvrti međusobni dvoboj na velikim natjecanjima, a obje momčadi imaju po jednu pobjedu, dok je njihov susret na Euru prije tri godine završio 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo