ODLIČAN NASTUP / Švicarska otvorila turnir uvjerljivom pobjedom protiv indisponiranih Mađara

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja između Mađarske i Švicarske pratili ste na portalu Net.hr u subotu od 15 sati

14.6.2024.
14:48
Profimedia
VOYO logo

Švicarska - Mađarska

3-1

Švicarska: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Ndoye, Aebischer, Vargas, Duah

Mađarska: Gulacsi, Lang, Orban, Szalai, Fiola, Nagy, Schafer, Kerkez, Szoboszlai, Sallai, Varga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine A Europskog nogometnog prvenstva u Kölnu je Švicarska svladala Mađarsku 3-1. U utakmici koja je odigrana dan ranije domaćin Njemačka je s visokih 5-1 deklasirala Škotsku.

Image
ENGLEZI SLAVE /

Hrvatska više nije sama, pridružila nam se i Srbija: Nesretna im je bila 13. minuta

Image
ENGLEZI SLAVE /

Hrvatska više nije sama, pridružila nam se i Srbija: Nesretna im je bila 13. minuta

Švicarski izbornik iznenadio je sastavom jer je na teren poslao sastav bez Xherdana Shaqirija, koji je ostao na klupi. Švicarci su odmah od prvo sučevog zvižduka krenuli vrlo ofenzivno, s visokim presingom pa su se Mađari fokusirali na obranu i pokušavali prijetiti preko kontranapada. Mađarska obrana izdržala je do 12. minute kada su Švicarci poveli pogotkom Duaha nakon sjajne akcije i proigravanja Aebischera. Taj gol je isprva poništen zbog zaleđa, no nakon pregleda VAR snimke sudac je pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli su Švicarci i udvostručiti vodstvo u 21. minuti kada je Vargas nakon greške mađarske obrane izbio sam pred Sommera, no švicarski golman je sjajnom intervencijom obranio njegov udarac. Švicarci su poslije toga nastavili dominirati, nakon prvih pola sata utakmice imali su gotovo 70% posjeda, a Mađari nisu uputili niti jedan udarac u okvir njihovog gola. Prvi put su Mađari uputili udarac u okvir gola tek u 40. minuti, no to je bilo vrlo slabo i Sommer nije imao nikakvih problema.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Švicarci su udvostručili vodstvo, krasan gol za 2-0 zabio je Aebischer koji je dobio loptu u opasnoj zoni i snažno pucao, a mađarski golman se ispružio, ali nije uspio zaustaviti njegov udarac. Sjajna dijagonala Rodrigueza za Ndoyea u šesnaesterac, ali napadač se ipak nije najbolje snašao i propala je obećavajuća prilika. Bacili su Mađari sve u napad, ali nisu uspjeli zabiti te su u nadoknadi čak i primili gol. Embolo je izbio sam pred Gulacsija i mirno poslao loiptu u mrežu za kraj priče u Kölnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U drugom poluvremenu Švicarci su nastavili praktički u istom ritmu. Duah je u 49. pucao nakon povratne lopte Xhake, ali Gulácsi je ipak uspio obraniti i izbiti u korner. Mađari su se zatim u 63. 'pojavili' na utakmici. Varga je dočekao jedan centaršut s ljeve strane, lijepo skočio, ali ipak nije bio precizan. Bio je to nagovještaj onoga što se dogodilo u 66. kada je Szoboszlai ubacio, a Varga sada uspio spretno pogoditi glavom u padu.

U 67. minuti ušao je Hajdukov Kleinheisler, a izašao Nagy. Vargas je u 73. izveo korner, lopta je došla do Schära koji je pucao glavom tik uz stativu. Blizu je to bilo. Bacili su Mađari sve u napad, ali ipak nisu zabili već su na kraju i primili gol. U sučevoj nadokandi Embolo je izbio sam pred Gulacsija i mirno poslao loptu u mrežu za kraj priče u Kölnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava

Ovo je prvi dvoboj Švicarske i Mađarske na velikim natjecanjima nakon 86 godina, odnosno utakmice na Svjetskom prvenstvo 1938. kada su Mađari slavili 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, blagi favorit je Švicarska koja je dobila šest od posljednjih devet utakmica protiv Mađarske. Posljednje dvoboje igrali su kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. kada je oba dvoboja dobila Švicarska.

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo