NAŠI SUSJEDI /

Kek i Piksi samopouzdani uoči međusobnog okršaja: Nema favorita, ali svi će se znojiti

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

'Bit će baš teška utakmica, vara se svatko tko misli da je pred nama lak protivnik'

20.6.2024.
10:45
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Prva sljedeća u nizu utakmica Europskog prvenstva igrat će se u Münchenu u 15 sati, a na terenu će se suočiti Slovenija i Srbija. Izbornik slovenske nogometne reprezentacije, Matjaž Kek, izjavio je da će Srbija biti izuzetno težak protivnik te da će njegova ekipa imati zahtjevan zadatak u drugom kolu grupe C Europskog prvenstva.

Image
DERBI SKUPINE /

Spalletti: 'Nakon 90 minuta protiv Španjolske bit će jasnije gdje pripadamo''

Image
DERBI SKUPINE /

Spalletti: 'Nakon 90 minuta protiv Španjolske bit će jasnije gdje pripadamo''

Slovenija ulazi u utakmicu s bodom nakon remija 1:1 protiv Danske, a Srbija je bez bodova nakon poraza od Engleske. Kek je naglasio da će mnogi faktori utjecati na ishod meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da 11 nogometaša koje odaberem neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a pokušat ćemo ga zadržati svih 90 minuta," rekao je Kek na današnjoj konferenciji za medije.

"Razumijem veliko rivalstvo, jasno mi je što znače bodovi objema ekipama, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi biti takva, iako nije uvijek slučaj. Ipak dolazimo s prostora bivše Jugoslavije, što pojačava rivalstvo. Srbija je odličan protivnik i imat ćemo težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe", dodao je Kek, a prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Slovenije konstatirao je da se ekipe odlično poznaju jer su prije dvije godine igrale dva meča u Ligi nacija. U Beogradu je Srbija slavila 4:1, a u Ljubljani je bilo 2:2.

"Živimo u vremenu kad je teško bilo što sakriti. Stalno smo 'pod reflektorima', svaki detalj je dostupan i može se saznati. Vidjeli smo Srbiju protiv Engleske i djeluje da je zaslužila više. Bit će sigurno dobra utakmica, a slavit će onaj tko bude hrabriji i uvjereniji. Pokušat ćemo to učiniti na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati s kvalitetama srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA-in poredak, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe," istaknuo je Kek.

Image
Foto: Profimedia

S druge strane, izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je da su Orlovi odlučni pobijediti. Kek ne vidi problem u toj izjavi.

"Nije to preambiciozno. Izbornici takve stvari i moraju reći. Mi Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svjesni smo snage srpskog tima, ali želimo pokazati da smo zasluženo u Njemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minute u minutu", zaključio je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je pretrpjela poraz na otvaranju protiv Engleske. Bez obzira na poraz, dojam koji je srpska reprezentacija ostavila nije bio nimalo loš. Srpski navijači vjeruju da Orlovi danas mogu svladati Sloveniju i ostati u igri za nokaut fazu. Na ruku Srbiji ide činjenica da su Danska i Slovenija remizirale u prvom susretu. Nakon Engleske, došlo je do nesuglasica između izbornika Stojkovića i kapetana Tadića, ali situacija se izgladila. U odnosu na utakmicu s Engleskom, Stojković će napraviti dvije izmjene, a očekuje se da će u prvih jedanaest biti Tadić i Mladenović.

Image
Foto: Profimedia

"Oni i da hoće srljati – ne mogu. Dobro znate da su u formaciji 4-4-2, da Šporar i Šeško prave razliku u prostoru, čuvaju duge lopte i mogu biti neugodni za protivnika. Moramo biti dovoljno pametni da se ne jurimo s njima u prostoru od 30 ili 40 metara, jer im je to glavno oružje. Tvrda su i organizirana ekipa, samo trebamo obratiti pažnju na ove koje sam spomenuo", govorio je Stojković na presici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju jednog novinara iz Slovenije da je Srbija blagi favorit, Piksi je odgovorio: "Nismo favoriti! Vi ste krenuli super, osvojili bod, što bismo mi bili favoriti. Bit će baš teška utakmica, vara se svatko tko misli da je pred nama lak protivnik. Naprotiv, u pitanju je disciplinirana ekipa, sa sjajnim igračima i vrsnim izbornikom, ali takvu Sloveniju želimo pobijediti. Ako budete bolji i zaslužite tri boda, mi ćemo čestitati, ali ćemo vas sigurno staviti u probleme. Samo da nas ne kaznite dugim loptama za Šeška i Šporara. Mi smo i protiv Engleske željeli pobjedu, a poslije dolaze Danci, s njima se moramo boriti i opet ćemo htjeti tri boda. Ne bih bio ovdje da ne vjerujem. Onda je sve bez veze. To nije podcjenjivanje Slovenije."

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo