PODJELA BODOVA /

Češka promašila more prilika, Gruzijci imali zicer u posljednjim sekundama: Remi odgovara Vatrenima

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja mogli ste pratiti na portalu Net.hr

21.6.2024.
14:41
profimedia
VOYO logo

Gruzija - Češka

1-1

Gruzija: Mamardashvili; Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kakabadze; Kochorashvili, Mekvabishili, Tsitaishvili ; Kvaratskhelia, Davitashvili, Mikautadze

Češka: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Provod, Jurasek, Černy; Hložek, Schick

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju drugog kola skupine F Europskog nogometnog prvenstva Gruzija i Češka remizirale su s 1-1. Pogotke su postigli Mikautadze (45+2') i Schick (58.).

Image
Podjela bodova /

VAR spasio Francuze bez Mbappea i pokvario slavlje Nizozemaca

Image
Podjela bodova /

VAR spasio Francuze bez Mbappea i pokvario slavlje Nizozemaca

Goropadno su krenuli Česi preko Hložeka i Schicka čije je opasne udarce unutar kaznenog prostora uspješno obranio Mamardashvili već u 3. minuti, a odmah u idućem napadu fantastično se ispružio i zaustavio novi pokušaj glavom Schicka. Uspjeli su Česi u 23. minuti ''ugurati'' loptu u mrežu, Hložekov pokušaj obranio je Mamardashvili, a lopta se odbila nazad o glavu Hložeka te zatresla mrežu. Ipak, usporena snimka pokazala je kako je lopta prije ulaska u gol proklizala po ruci češkog napadača te je pogodak ispravno bio poništen. Ponovno je Hložek bio u glavnoj ulozi, igrala se 29. minuta kada je uputio oštar udarac s ruba kaznenog prostora, ali opet je na mjestu bio vratar Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok za Češku stigao je u posljednjim sekundama prvog poluvremena nakon što je Hranáč igrao rukom u kaznenom prostoru, Daniel Siebert pokazao je na bijelu točku dok je najstrožu kaznu uspješno realizirao Mikautadze. Do kraja sudačke nadoknade Česi su preko Schicka još jednom došli u stopostotnu priliku, ali Mamardashvili je obranio osmi udarac u prvih 45 minuta.

Prva ozbiljnija prilika drugog poluvremena dogodila se u 57. minuti, a neočekivano došla je od strane Gruzijaca. Kvaratskhelia je povukao kontranapad, uposlio suigrača Davitashvilija koji nije bio precizan iz izgledne situacije, a taj promašaj ubrzo su kaznili Česi. Nakon kornera u 58. minuti lopta je pogodila drugu vratnicu, a tamo se snašao Schick i prsima pospremio loptu u mrežu. Nedugo zatim opet je Češka nakon prekida pokušala prenijeti loptu na drugu vratnicu, Krejči je udario loptu glavom, ali na nju nitko nije naletio i Mamardashvili je mogao odanhnuti. Spašavao je gruzijski vratar i u 66. minuti nakon dalekometnog pokušaja jednog od reprezentativaca Češke. Nije bilo kraja dominaciji Čeha, u 77. minuti Chytil je glavom pucao pokraj gola, a u idućem napadu s vrha kaznenog prostora pucao je Lingr, a Mamardashvili je upisao desetu obranu.

Do samog kraja sudačke nadoknadade nije bilo većih prilika, a onda je u posljednjim sekundama sijevnula kontra Gruzijaca. Trojica igrača išla su na jednog igrača Češke, Lobjanidze je dobio loptu u situaciji jedan na jedan s vratarom Stanekom, ali pucao je preko gola i tako rastužio tisuće Gruzijaca na stadionu u Hamburgu.

Najava:

Obje reprezentacije izgubile su u prvom kolu, od Gruzijaca bolji su bili Turci 3-1, dok je od Čeha bolji bio Portugal 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će ovo njihov prvi međusobni dvoboj, a ono što je zanimljivo da su Česi dobili pet od šest dvoboja protiv reprezentacija s kojima su igrali prvi put. Jedino ih je dobilo Kosovo u rujnu 2019. s 2-1.

Također, postojao je razlog zbog kojeg je Hrvatska u ovom ogledu navijala za neriješeni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo