GENERALKE ZA EURO / Srbija deklasirala Švedsku u Stockholmu , Slovenci nisu uspjeli pobijediti Bugarsku

Image
Foto: Profimedia

Vrlo je dobro time Srbija najavila odlazak na EURO gdje je smještena u skupini C. Tamo se još nalaze Engleska, Danska i Slovenija, a prije ovog dvoboja Srbi su gostovali kod Austrijanaca gdje su u prijateljskom ogledu poraženi s 1-2

8.6.2024.
20:18
Profimedia
VOYO logo

Odličnu su najavu Europskog prvenstva ove subote imali nogometni reprezentativci Srbije i Mađarske koji su upisali uvjerljive pobjede u prijateljskim susretima.

Image
UHVATILA IH KAMERA /

Mourinho nije mogao propustiti utakmicu Hrvatske i Portugala, snimili ga uz legendarnog Hrvata

Image
UHVATILA IH KAMERA /

Mourinho nije mogao propustiti utakmicu Hrvatske i Portugala, snimili ga uz legendarnog Hrvata

Srbija je gostovala u Stockholmu kod Švedske gdje je pobijedila 3-0. Iako je domaća reprezentacija dominirala i stvorila brojne šanse na kraju su golovi padali na drugoj strani. Strijelci su bili Milinković-Savić u 18., Mitrović u 60. te Tadić u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je dobro time Srbija najavila odlazak na EURO gdje je smještena u skupini C. Tamo se još nalaze Engleska, Danska i Slovenija, a prije ovog dvoboja Srbi su gostovali kod Austrijanaca gdje su u prijateljskom ogledu poraženi s 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Debrecenu je Mađarska istim rezultatom svladala Izrael koji se nije plasirao na prvenstvo. Sve su pogotke Mađari postigli u prvom dijelu. Sallai je u 11. minuti načeo suparnika, a potom je dva pogotka postigao Varga, u 19. i 22. minuti, za konačnih 3-0. Na prvenstvu se Mađarska nalazi u skupini A gdje su još domaćin Njemačka, Švicarska i Škotska.

Na EURU će Mađarska prvu utakmicu odigrati protiv Švicarske koja je ove subote, na domaćem terenu u St. Gallenu, odigrala 1-1 protiv Austrije. Oba su gola postignuta u uvodnom dijelu susreta pa su tako Austrijanci poveli u petoj minuti pogotkom Baumgartnera, dok je izjednačio Widmer u 26. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na EP će Austrija igrati u teškoj skupini gdje će joj suparnici biti Francuska, Nizozemska i Poljska.

Nogometna reprezentacija Slovenije odradila je posljednju provjeru prije odlaska na EURO, u Ljubljani je u prijateljskom ogledu remizirala protiv Bugarske 1-1. za stadionu Stožice. Oba pogotka su postignuta u uvodnom dijelu susreta. Bugari, koji se nisu plasirali na EURO, poveli su već u četvrtoj minuti kada je Despodov realizirao jedanaesterac. Slovenije je izjednačila u 14. minuti, a na asistenciju donedavnog igrača Hajduka Mlakara zabio je Šporar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo time su Slovenci dočekali s osam pobjeda, dva remija i  jednim porazom u posljednjih 11 susreta, u svim natjecanjima, uključujući i prijateljske dvoboje.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo