'Dosadno i tužno' / Engleski mediji razapeli momčad nakon poraza, oglasio se i Southgate

Image
Foto: Profimedia

Engleska, prvi favorit Eura, šokantno je izgubila od Islanda u pripremnoj utakmici za prvenstvo u Njemačkoj

8.6.2024.
9:49
Profimedia
VOYO logo

Nakon neočekivanog poraza od Islanda u pripremnoj utakmici za Euro, ne prestaje salve kritika na račun Engleske. Momčad Garetha Southgatea na kladionicama slovi kao glavni favorit uz Francusku za osvajanje Europskoga prvenstva u Njemačkoj.

Image
SENZACIJA U LONDONU /

Debakl Engleske uoči Eura, Islanđani slavili na Wembleyu

Image
SENZACIJA U LONDONU /

Debakl Engleske uoči Eura, Islanđani slavili na Wembleyu

Izgleda da je poraz na Wembleyju malo spustio na zemlju uvijek euforične Engleze, no tamošnji mediji su bijesni zbog igre Gordi Albiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail je napisao kako Southgate mora prihvatiti zvižduke te da Engleska izgledala 'nemoćna i ranjiva, kao da nije spremna za Euro' dok se Sun ironično našalio kako je 'šampanjac na ledu' i da ovaj poraz podsjeća na ona posrnuća za koja su mislili da su stvar prošlosti, kao što je to bio poraz os Islanda na Euru 2016 u Francuskoj.

Engleski Guardian je šokirao 'manjak energije i otpora Southgateove nove Engleske' dok je ipak najoštriji bio BBC koji je igru Engleske nazvao 'dosadnom' i 'tužnom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon loše izvedbe prvih favorita turnira u Njemačkoj oglasio se izbornik Southgate:

"Ovo je bilo daleko od idealne noći. Neću skrivati razočaranje ovom izvedbom. Najviše me razočarao dio igre bez posjeda, jer nismo dobro pritiskali suparnika. Bili smo previše rastegnuti. U posljednje dvije ili tri utakmice smo bili izvrsni u tome, tako da je to dio koji stvarno moramo ispraviti. S loptom smo mogli biti bolji, ali svejedno smo stvorili jako, jako dobre prilike", analizirao je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako, moramo ostati mirni jer znamo što trebamo ispraviti i na tome ćemo raditi od sada do utakmice sa Srbijom", poručio je engleski izbornik čija će momčad prvi nastup na Euru imati 16. lipnja u Gelsenkirchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo