VELIKA TRI BODA / Imamo najveću senzaciju dosadašnjeg Eura: Slovačka slavila, VAR poništio dva gola Belgije

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja Belgije i Slovačke mogli ste pratiti na portalu Net.hr

16.6.2024.
14:23
profimedia
VOYO logo

Belgija - Slovačka

0-1

Belgija: Casteels; Carrasco, Faes, Debast; Castagne, Mangala, Onana, Doku; Trossard, Lukaku, De Bruyne

Slovačka: Dúbravka; Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Boženík, Haraslín

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka je u Frankfurtu u utakmici skupine E pobijedila Belgiju 1-0 i kreirala najveću senzaciju dosadašnjeg Eura.

Image
ENGLEZI SLAVE /

Hrvatska više nije sama, pridružila nam se i Srbija: Nesretna im je bila 13. minuta

Image
ENGLEZI SLAVE /

Hrvatska više nije sama, pridružila nam se i Srbija: Nesretna im je bila 13. minuta

Belgija je prva zaprijetila u trećoj minuti kada se lopta odbila do Lukakua koji je s pet metara pogodio golmana. Samo dvije minute kasnije prošla je jedna lopta iza obrane Slovačke, Lukaku je krenuo prema lopti no brži od njega bio je Dubravka. I onda šok u sedmoj minuti, pogriješila je obrana Belgije, Casteels je prvo obranio udarac Boženik, no lopta se odbija do Schranza koji iskosa s lijeve strane zabija za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je odgovorila u 16. minuti preko Dokua, ali udarac je završio u bloku. Trossard je u 21. minuti imao prazan gol zbog greške Dubravke, ali je promašio s 20-ak metara. U 31. minuti vidjeli smo novu priliku u kojoj je Haraslin s ruba šesnaesterca pucao ravno u rub gola Belgijaca. Crveni vragovi su odgovorili u 36. minuti kada udarac Onane glavom zaustavlja Dubravka. Slovaci su opasni bili u 40. minuti kada Haraslinu udarac iz voleja s 15-ak metara sjajno brani Casteels. Već minutu kasnije Lukaku je dobio sjajnu loptu iz obrane Slovačke, no očajno je primio loptu i propala je još jedna sjajna prilika Belgije.

U nastavku smo na prvu priliku čekali do 52. minute kada je Vavro opalio s 30-ak metara, a prohujalo je to pokraj stative. Belgija je zabila u 56. minuti kada je iz blizine praznu mrežu pogodio Lukaku, međutim uključio se VAR te zbog zaleđa poništio njegov gol. Samo dvije minute kasnije Trossard je odlično opalio s ruba šesnaesterca, a još bolje mu je obranio Dubravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9bc8a964-2ccf-11ef-ae96-72780b90502a/original

U 61. minuti opet je Lukaku bio u dobroj prilici kada njegov udarac s pet metara završava u vanjskom dijelu mreže. Samo minutu kasnije Bakayoko puca s deset metara, ali obrana Slovaka čisti to s gol linije. Tom prilikom Hancko je glavom pogodio suigračevo koljeno, ostao je ležati u golu, no srećom brzo se pridigao i nastavio dalje. Nakon toga je malo usporio tempo, sve do 78. minute kad je Kucka pucao s 20 metara, ali se poskliznuo u ključnom trenutku.

Lukaku je novi gol zabio u 86. minuti kada je s desetak metara pogodio nakon dodavanja Opende, no ponovno se uključio VAR te zbog igranja rukom asistenta poništio gol. Vragovi su opet bili opasni u 93. minuti kada se još jednom u junaka Slovačke prometnuo Dubravak koji je obranio udarac De Bruynea. Bila je to zadnja prilika na utakmici nakon čega je moglo početi slavlje Slovaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Crveni vragovi su veliki favoriti ove skupine, no čeka ih momčad koja je u kvalifikacijama u deset utakmica ostvarila sedam pobjeda, a izgubila je tek dvaput od Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njihov prvi međusobni službeni dvoboj, a u tri prijateljske utakmice Belgija ima jednu pobjedu, dok dva puta nije bilo pobjednika.

Spomenimo kako Belgija nikad nije imala mlađeg izbornika na velikim natjecanjima jer će Domenico Tedesco s 38 godina srušiti rekord Jacka Butlera koji ih je 1938. na Svjetskom prvenstvu vodio s 43 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo