TEŽE OD OČEKIVANOG / Francuzi se provukli, Mbappé 'razbio' nos: Austrijanci imaju za čime žaliti

Image
Foto: profimedia

Tijek utakmice između Austrije i Francuske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

16.6.2024.
15:48
profimedia
VOYO logo

Austrija - Francuska

0-1

Austrija: Pentz; Posch, Danso, Wöber, Mwene; Laimer, Seiwald; Grillitsch, Sabitzer, Baumgartner; Gregoritsch

Francuska: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Griezmann, Kanté, Rabiot; Dembélé, Thuram, Mbappé

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je u prvom kolu Europskog nogometnog prvenstva s 1-0 (1-0) svadala Austriju autogolom Wöbera u 38. minuti.

Image
MORA BOLJE /

Nismo se nadali da ste baš tako strogi: Ovako ste ocijenili nastup Modrića

Image
MORA BOLJE /

Nismo se nadali da ste baš tako strogi: Ovako ste ocijenili nastup Modrića

Prvu priliku stvorili su Francuzi preko Mbappéa u 8. minuti kada se sjurio po lijevoj strani, ali njegov prizemni udarac u bliži kut gola obranio je Pentz. Hernández je u 13. minuti lijepo utrčao iza obrane Austrijanaca, međutim njegov udarac iskosa otišao je pokraj vrata. Uslijedilo je mirno razdoblje, a onda je nevjerojatnu priliku propustio realizirati Baumgartner u 36. minuti, odlično je to obranio Maignan. Kazna za taj promašaj sustigla je Austrijance u 38. minuti. Mbappé je došao do lopte na desnoj strani, uputio oštar centaršut na kojeg je Wöber nespretno reagirao i glavom zakucao loptu u vlastitu mrežu. Mogao je Mbappé i povećati prednost Tricolora pred kraj prvog dijela, ali duga lopta na koju je trčao bila je prebrza i uhvatio ju je Pentz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme otvorili su Austrijanci u 47. minuti dalekometnim udarcem Poscha, ali Maignan nije morao reagirati u toj situaciji obzirom da je lopta otišla daleko iznad vrata. Mbappé je u 55. promašio nemoguće. Pretrčao je dvojicu austrijskih braniča, izašao sam pred Pentza i neobjašnjivo pucao pokraj gola. Nakon te prilike probudili su se Austrijanci i počeli pritiskati Francuze, ali iduća konkretnija prilika došla je na drugoj strani u 66. minuti kada je Koundé pucao u blok s vrha kaznenog prostora. Minutu kasnije opet je Francuska bila blizu pogotka, ali Thuramov udarac refleksno je zaustavio Pentz. Nakon nešto mirnije igre sljedećih 15 minuta opet su zaprijetili Tricolori. Kolo Muani je na jednu povratnu loptu slabo pucao, Pentz je to sigurno ukrotio.

U samoj završnici Mbappé je dobio udarac u nos te mu je potekla krv, igru je stoga napustio početkom sudačke nadoknade. U devet minuta sudačke nadoknade nijedna momčad nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti suparničkim vratima te je susret završen minimalnom pobjedom Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Najava:

Bit će ovo njihov treći međusobni dvoboj na velikim natjecanjima, a svatko ima po jednu pobjedu, Austrijanci su slavili na Svjetskom prvenstvu 1934. s 3-2, dok je Francuska bila bolja SP-u 1982. s 1-0.

Posljednja dva dvoboja imali su u Ligi nacija gdje su bili u skupini i s Hrvatskom, a nakon remija 1-1 u Austriji, Trikolori su slavili kod kuće 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo