UEFA UKINULA KAZNU / Eduardo: Osjećam veliko olakšanje

Image

Nakon pregledavanja videosnimki i ispitivanja svih dokaza, UEFA je shvatila da ne može utvrditi je li Dudu smuljao suca pa je hrvatskom napadaču ukinula suspenziju.

14.9.2009.
19:53
VOYO logo

Europska nogometna federacija (UEFA) ukinula je kaznu napadaču hrvatske reprezentacije i Arsenala Eduardu da Silvi, kojeg je nedavno suspendirala na dvije utakmice zbog navodnog simuliranja jedanaesterca u susretu Arsenala i Celtica.

Nakon ispitivanja svih dokaza te pregledavanja videosnimaka, UEFA nije mogla utvrditi da je sudac bio prevaren prilikom dosuđivanja kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalbena komsija UEFA-e je usvojila žalbu Arsenala. Nakon ispitivanja svih dokaza, te pregledavanja nekoliko videosnimaka, nismo utvrdili da je igrač simulirao zbog čega je poništena odluka kojom se igrač suspendira na dvije utakmice," stoji u priopćenju krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

U redovima londonskih "Topnika" s olakšanjem su dočekali odluku iz Nyona. "Sretni smo što se UEFA koncentrirala na dokaze i donijela ispravnu odluku. Podržavamo fair-play u nogometu i drago nam je što možemo ovaj slučaj ostaviti iza nas," poručili su iz Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Eduardu ukinuta kazna moći će igrati u prvom kolu Lige prvaka protiv belgijskog Standarda.

Nakon UEFA-ine odluke priopćenjem se oglasio i hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što smo trebali napraviti je bilo dokazati što se dogodilo i uspjeli smo u tome. Zbog ove se odluke osjećam puno bolje. Osjećam olakšanje. Imao sam veliku podršku obitelji, prijatelja i, dakako, kluba', stoji u Eduardovom priopćenju.

Brazilac još jednom objašnjava kako je došlo do kontakta s vratarom Celtica te naglašava da je on "pošten igrač".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo