FORMULA 1: VELIKA NAGRADA KINE / Dvostruko slavlje McLarena

Image

Jenson Button ostvario je drugu pobjedu u sezoni, a uspjeh je drugim mjestom uvećao momčadski kolega Hamilton. treći je bio Rosberg u Mercedesu.

18.4.2010.
11:14
VOYO logo

Britanski vozač Jenson Button (McLaren) pobijedio je u današnjoj utrci za VN Kine, četvrtoj postaji Svjetskog prvenstva Formule 1. To je druga ovosezonska pobjeda aktualnog prvaka, koji se je najbolje snašao na kišom natopljenoj stazi u Šangaju.

"Malo sam bio zabrinut kad je po drugi puta u utrci na stazu izašao sigurnosni automobil, nisam znao što će se još dogoditi. Bila je to utrka sa puno zamki i na kraju sam ipak napravio dobar izbor, i zato mi ova pobjeda puno znači", rekao je Button.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trijumf McLarena upotpunio je Lewis Hamilton, koji je osvojio drugo mjesto. Treći je bio Nico Rosberg (Mercedes GP), a četvrto mjesto pripalo je Fernandu Alonsu (Ferrari).

"Moj momčadski kolega napravio je bolji izbor kad su gume u pitanju, ja sam prekasno donio odluku i to je očito bila kriva odluka. Bila je to utrka prepuna obrata i momčad je odlično odradila posao", kazao je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sebastian Vettel (Red Bull), koji je bio najbrži u kvalifikacijama, morao se zadovoljiti šestim mjestom.

"Bila je to vrlo teška utrka za moju momčad i nije dobro što su naši glavni konkurenti završili ispred nas. Danas je na stazi bilo vrlo kaotično i možda ovi bodovi na kraju prvenstva budu odlučujući", ocijenio je Vettel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva sada vodi Button sa 60 bodova, a slijedi Rosberg sa 50.

Sljedeća utrka je u Barceloni 9. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo