DANCI SU SLJEDEĆI / Duvnjak uništio Francuze i odveo Hrvate do polufinala!

Image
Foto: PIXSELL

'Kauboje' su do pobjede predvodili sjajni Domagoj Duvnjak te Mirko Alilović koji je sakupio čak 12 obrana. Pri kraju utakmice pridružio im se i Zlatko Horvat koji je postigao pet pogodaka.

23.1.2013.
21:45
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši zadnji su polufinalisti Svjetskog prvenstva u Španjolskoj nakon što su u četvrtfinalu svladali vječne rivale - Francuze (30:23).

Kauboje su do pobjede protiv aktualnih olimpijskih i svjetskih prvaka predvodili sjajni Domagoj Duvnjak s devet golova te Mirko Alilović koji je sakupio čak 13 obrana. Pri kraju utakmice pridružio im se i Zlatko Horvat koji je postigao pet pogodaka.

Za ulazak u finale hrvatski rukometaši borit će se protiv Danaca koji su ranije svladali naše sjeverne susjede Mađare s 28:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Nakon šokantnog početka dvoboja te crvenog kartona Dragi Vukoviću već u 1. minuti, hrvatski rukometaši su se počeli dizati i sredinom provog dijela nekoliko puta imali četiri pogotka prednosti.

Pri našem vodstvu 11:7, Čupiću je sedmerac obranio Omeyer i Francuzi su se vratili u igru te do kraja prvog dijela stigli na samo jedan gol zaostatka (12:13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Početkom nastavka utakmice, na krilima sjajnog Duvnjaka, Hrvatska je ponovno imala osjetniju prednost (15:12), no kriza koja se u hrvatskim redovima dogodila sredinom drugoga poluvremena (baš kao i u prvom dijelu), omugućila je 'Tricolorima' da opet dođu na samo gol minusa (19:20).

Srećom, bio je to samo 'labuđi pjev' zlatne generacije francuskih rukometaša koji se ipak nisu mogli oduprijeti moćnoj Hrvatskoj. Do kraja utakmice prednost Kauboja je samo rasla do konačnih i nevjerojatnih +7 (30:23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Čestitike svim hrvatskim rukometašima, od prvog do posljednjeg, kao i izborniku Goluži na doista veličanstvenoj predstavi u Zaragozi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo