USKLAĐIVANJE S EU ZAKONIMA /

Doživite li prometnu, očekujte 7 puta veću odštetu!

Vlada nastavlja žurno usklađivati zakone s europskim standardima. Kada je riječ o sigurnosti u prometu - ukida se knjižica vozila, a doživite li prometnu nesreću, moći ćete očekivati i 7 puta veću odštetu od one koju biste dobili danas.

24.5.2013.
19:49
VOYO logo

Gdje mi je knjižica vozila - vozači se zapitaju jednom godišnje - no više ne jer - uskoro ide u smeće. Vlasništvo će se po novom dokazivati prometnom dozvolom.

Vađenje prometne i vozačke trebalo bi se pojednostavniti - i za građane biti jeftinije i brže.

"Budući da će priometna dozvola ispisana u postupku produženja važenja ovjeravati u bilo kojoj policijskoj postaji", izjavio je ministar unutarnjih poslova RankoOstojić.

Najvažnija je promjena što će osiguranici u slučaju prometne nesreće moći dobiti veću odštetu. U slučaju smrti, ozljede ili oštećenja zdravlja najniža osigurana svota dosad je bila 6,5 milijuna kuna - a povećala se na 42. U slučaju materijalne štete svota se sa 1,5 milijun kuna podigla na 8,5. Prometni stručnjaci promjene pozdravljaju, ali kažu - trebalo je odrediti i koji se iznos dobiva za koju povredu.

"Znamo koliko je bilo trzajnih ozljeda... To je bila jedna od najvećih crnih rupa - tu treba uvesti pravila igre... To bi bilo najvažnije, a to nije napravljeno", kazao je prometni stručnjak ŽeljkoMarušić.


Sve to dio je prilagodbe Europskoj Uniji - no od svega - građanima bi najviše mogao značiti dolazak novih osiguravateljskih kuća - koje bi trebali sniziti cijenu autoosiguranja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo