VRATIO IZGUBLJENU SNAGU / Dodig ima recept za diva sa Šalate

Image

Dodig je svladao Nijemca Benjamina Beckera sa 6:2, 7:6 (3) nakon sat i 22 minute igre, te će u četvrtak u 2. kolu igrati protiv Ive Karlovića.

6.2.2013.
21:28
VOYO logo

Pobijedio sam jer sam nakon Davis Cupa protiv Italije povratio snagu, ali sam mentalno još prazan nakon Torina, kazao je Ivan Dodig nakon plasmana u 2. kolo ATP turnira u Zagrebu.

Dodig je svladao Nijemca Benjamina Beckera sa 6:2, 7:6 (3) nakon sat i 22 minute igre, te će u četvrtak u 2. kolu igrati protiv Ive Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb je očito turnir u kome mi sve odgovara i u Domu sportova uvijek dajem sve od sebe. Dao sam sve od sebe i u Davis Cupu, u svakom od dosadašnjih šest poraza u mečevima koji su odlučivali nisam bio razočaran jer me nitko nije dobio glatko", kazao je Dodig, 63. igrač svijeta, koji se protiv Beckera, tenisača sa sedam mjesta boljim renkingom mučio u drugom setu.

Naš je igrač do pobjede stigao, a da nije morao spašavati niti jednu "break-loptu" u čitavom susretu. Ukupno je izgubio samo 12 od 56 poena na svom početnom udarcu. Dodig je iskoristio Beckerov vrlo slab ulazak u susret, te mu dva puta oduzeo servis za 6:2 u prvom setu nakon samo 29 minuta igre. Kod rezultata 1:1 u drugom setu Dodig je mogao riješiti dvoboj, ali nije iskoristio niti jednu od pet lopti za još jedan "break". Do kraja dvoboja niti jedan igrač nije stigao u priliku oduzeti servis suparniku, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Nijemac je poveo sa 2:0, ali do kraja je dvoboja naš igrač osvojio sedam od posljednjih osam poena i stigao do pobjede i dvoboja s Karlovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su igrali dvaput, preklani na Australian Openu i lani na "challengeru" u Bratislavi, a oba puta je slavio Dodig, pa je očito da ima recept za "Diva sa Šalate".

"Recept za Karlovića? Imam, samo hodam malo brže sa strane na stranu i nadam se da će promašiti servis", kazao je, uz smijeh Dodig, nastavivši ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvaput sam ga pobijedio, ali su to bili izjednačeni mečevi u kojima je doslovce odlučivala jedna lopta, pa znači da sam ga dobio iz malu pomoć sreće. Naravno da znam da će u četvrtak Karlović imati preko 20 as-servisa, tim više što je u utorak odigrao sjajno protiv Dimitrova. Bit će jako teško, ali se nadam da će gledatelji vidjeti kvalitetan tenis", zaključio je Dodig, pobjednik zagrebačkoga turnira 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo