tri od tri / Dodig i Melo postali specijalisti za tie-break

Image
Foto: AP Images

Dodig i Melo su sve tri pobjede ostvarili u tri seta, odnosno svaki su put bili uspješniji od svojih suparnika u produženom "tie-breaku".

9.11.2013.
15:17
AP Images
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom u svom su trećem nastupu u skupini A na ATP "mastersu" ostvarili i treću pobjedu, ovoga puta protiv Pakistanca Aisam-ul-Haq Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera koje su svladali sa 7-5, 3-6, 11-9.

Zanimljivo, Dodig i Melo su sve tri pobjede ostvarili u tri seta, odnosno svaki su put bili uspješniji od svojih suparnika u produženom "tie-breaku".

U polufinalu će u nedjelju Dodig i Melo igrati protiv Španjolaca Davida Marrera i Fernanda Verdasca, dok će u drugom polufinalu igrati Austrijanac Alexander Peya i Brazilac Bruno Soares protiv drugoplasiranog para iz skupine A, a to će biti pobjednici dvoboja između Amerikanaca Boba i Mikea Bryana, te Poljaka Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog.

Susret Dodiga i Mela protiv Qureshija i Rojera je počeo neobično za igru parova, obje su kombinacije izgubile svoj prvi servis-gem. Prvo su Dodig i Melo napravili "break" oduzevši servis Qureshiju uz priličnu dozu sreće jer je Dodigov retern u odlučujućem poenu dodirnuo mrežu i prevario Rojera, ali odmah potom naš je igrač izgubio svoj servis pritom promašivši svih šest prvih servisa. Do rezultata 5-5 više nije bilo "breakova", a potom su Dodig i Melo spojili nekoliko dobrih reterna na Rojerov servis i ostvarili ključnu prednost za osvajanje seta.

Početkom drugog seta Dodig je odigrao još jedan loš servis-gem, te su Qureshi i Rojer stigli do "breaka" bez izgubljenog poena. Ti prednost Pakistanac i Nizozemac čvrsto su držali do kraja seta izgubivši samo četiri poena u svojih pet servis-gemova.

Dodig i Melo sredinom su odlučujućeg seta stigli do prednosti od tri poena (7-4, 8-5), te do dvije vezane meč-lopte, ali Qureshi i Rojer odbili su se predati, Qureshi je kod 9-8 sjajno reternirao Dodigov servis, ali kod rezultata 9-9 sreća je ponovno bila na strani hrvatsko-brazilskog para jer je Melov retern pogodio vrh mreže i donio treću meč-loptu koju je Melo iskoristio dobrim servisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo