IMA PRILIKU ZASJESTI NA TRON / Đoković opet dobio Nadala

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je velikog ATP turnira u Madridu koji se igra na zemljanoj podlozi, on je u finalu svladao prvog igrača svijeta Rafaela Nadala sa 7-5, 6-4 nakon dva sata i 18 minuta igre. Već u nedjelju ima priliku postati teniski broj 1.

9.5.2011.
5:31
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je veliki zemljani turnir u Madridu nakon što je u finalu bio bolji od prvog reketa svijeta Rafaela Nadala sa 7-5, 6-4.

U meču  koji je trajao dva sata i 18 minuta, Đoković je nastavio niz nepobjedivosti koji traje od početka ove godine. Ovo mu je bila 32. uzastopna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu je ovo bio prvi poraz na zemlji nakon skoro dvije godine. Zadnji put je izgubio u osmini finala Roland Garrossa 2009. godine.

Bio je ovo već 26. međusobni dvoboj Đokovića i Nadala i 10. pobjeda srpskog igrača. U 2011. igrali su dva puta, osim u finalu Madrida Đoković je bio uspješniji i finalu Indian Wellsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokoviću je naslov u Madridu već šesti osvojeni turnir u 2011., bio je pobjednik Australian Opena, velikih turnira u Indian Wellsu, Miamiju i Madridu, a pobjednički pokal je podizao još u Dubaiju i Beogradu.

Fantastični Đoković tako ima priliku po prvi puta u životu postati broj 1 i to puno prije nego se očekivalo. Ukoliko u nedjelju on osvoji ATP Masters 1000 trunir u Rimu, a branitelj naslova, Rafael Nadal ispadne iz turnira prije polufinala, Đoković će preuzeti tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se ne odigra taj scenarij, sljedeću šansu Srbin će imati na Roland Garrossu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo