SPORTSKI DOGAĐAJ GODINE / 'Divovi iz New Yorka' osvojili najveći američki spektakl

Image
Foto: bleacherreport.com

Momčad New York Giantsa osvojila je svoj drugi Super Bowl u zadnje četiri godine nakon što su u finalu NFL-a svladali New England Patriotse 21:17.

6.2.2012.
7:11
bleacherreport.com
VOYO logo

Momčad New York Giantsa, na čelu s 'quarterbackom' Eli Manningom, svladala je u nedjelju bostonske New England Patriotse predvođene Tomom Bradyem s rezultatom 21-17 i osvojila XLVI. Super Bowl - finale doigravanja NFL-a, profesionalne lige američkog nogometa.

Konfeti su ispunili Lucas Oil stadion u Indianapolisu u nedjelju navečer nakon što je odbijeno posljednje dodavanje Toma Bradya u 'end zonu' Giantsa, izvijestio je CNN. Minutu ranije, Manning je imao uspješno dodavanje za 'touchdown' na Ahmada Bradshawa, s kojim su Giantsi prvi puta prešli u vodstvo u drugome poluvremenu. Nakon što su gubili 9-17 od Patriotsa već u početku treće četvrtine, Giantsi su postigli posljednjih 12 bodova u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bilo četvrto osvajanje Super Bowla za Giantse, koji su svladali New England sa 17-14 i 2008. u finalnoj utakmici NFL-a.

Patriotsima je to bio peti nastup u Super Bowlu u zadnjih 10 sezona, od čega su tri puta osvojili naslov prvaka a dva puta izgubili, oba puta od Giantsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manning, koji je dovršio 30 od 40 dodavanja za 296 jardi, proglašen je najvrijednijim igračem utakmice, odnosno, MVP-jem.

U poluvremenu Super Bowla, koji je po tradiciji najgledaniji sportski događaj godine u SAD-u, nastupila je pop pjevačica Madonna, a po ocjeni The Washington Posta bio je to jedan od najboljih show programa u poluvremenu u novije vrijeme. Posebno draž Super Bowlu daju TV reklame koje se snimaju samo za tu namjenu, a u kojima su i ove godine dominirale hollywoodske zvijezde, supermodeli, bebe i psi. Najbrojnije su bile reklame proizvođača automobila, a posebno su se dojmile one za novu Kia Optimu s Adrianom Limom, za Acuru NSX sa Jerryem Seinfeldom, za Crysler s Clintom Eastwoodom i za Fiat 500 Abarth. H&M je za reklamu odabrao Davida Beckhama, grčki jogurt Oikos reklamirao je John Stamos, a tvrtku GoDaddy atraktivna vozačica Nascara Danica Patrick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 30 sekundi oglasnog prostora u poluvremenu utakmice tvrtke su TV mreži NBC platile 3.5 milijuna dolara. Prema prognozama tvrtki koje prate TV gledanost, 46. Super Bowl je pratilo 117 milijuna Amerikanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo