VELIKA MAKSIMIRSKA NOĆ / Dinamo slomio srce Heartsu

Image

Hrvatski prvak slavio je s visokih 4-0 i za tjedan dana očekuje miran uzvrat u Škotskoj.

20.8.2009.
21:11
VOYO logo

U prvoj utakmici 4. pretkola nogometne Europske lige zagrebački Dinamo je na domaćem terenu pobijedio škotski Hearts sa 4-0. Dinamo je odigrao odličnu partiju, a pogotke su postigli Mandžukić (5), Papadopoulos (36), Vrdoljak (56) i Bišćan (60).

Dinamo je poveo vrlo rano, već u 5. minuti. Sammir je prošao po desnoj strani, te je ubacio na drugu stativu, a Mandžukić je iz neposredne blizine zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Dinamo je imao još dvije izgledne prilike, a u 23. minuti Morales je sa dvadesetak metara pogodio gredu. Prethodno je ozlijeđenog Ettoa zamijenio Tomečak.

Dobru igru u prvom poluvremenu Dinamo je u 36. minuti okrunio drugim pogotkom. Loptu koja se nakon pokušaja Mandžukića i Sammira "šetala" po 16-ercu, Papadopoulos je pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu, i u 56. minuti Vrdoljak je odličnim udarcem sa vrha 16-erca pogodio za 3-0.

Odmah nakon toga uslijedile su dvije dobre prilike, prvo Papadopoulosa, a potom i Mandžukića. Ipak, nagrada je stigla u 60. minuti, Morales je izveo korner, a Bišćan je glavom zabio za 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. Dinamovci su izveli odličan kontranapad, ali su Škoti uz puno sreće uspjeli sačuvati mrežu. Nova prilika ukazala se u 87. minuti, Tomečak je odlično poslužio Papadopoulosa, ali je lopta pogodila stativu.

Uzvrat je za tjedan dana u Edinburghu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo