KVALIFIKACIJE LP / Dinamo razbio Luku Koper 5-1

Image

Premda su slovenski igrači zabili prvi gol, vrlo brzo se sve preokrenulo u korist zagrebačkog kluba, koji je na kraju izvojevao veliku pobjedu 5-1.

13.7.2010.
20:29
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama uvjerljivom su pobjedom u utorak ušli u novu europsku sezonu. U prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka "modri" su na stadionu Maksimir pred 10.000 gledatelja pobijedili slovenskog prvaka Luku Koper 5:1 (2:1) i praktički već nakon prve utakmice izborili nastavak natjecanja.

Golove za Dinamo zabili su Mario Mandžukić (30, 63), Miroslav Slepička (38), Sammir (77) i Etto (80), dok je strijelac za goste bio Davor Bubanja (10). Uzvratni susret je za tjedan dana u Novoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda u Maksimiru već godinama sve važnije utakmice nazivaju "povijesnima", ogled protiv slovenskog prvaka ima iznimnu težinu jer se poražena momčad već u srpnju oprašta od Europe. Nije potrebno naglašavati kakva bi bila katastrofa za zagrebački sastav da već u drugom pretkolu Lige prvaka zaključi europski put. Stoga niti ne čudi što su obje momčadi utakmicu otvorile vrlo oprezno i bez suviše rizika.

Međutim, nije trebalo dugo čekati na uzbuđenja i to, pomalo neočekivano, pred golom domaćina. Praktički iz prve prave akcije Koper je poveo u 10. minuti golom Davora Bubanje, koji je nakon dvostrukog proigravanja s Brulcem svladao Butinu udarcem s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su bili u šoku, no brzo su se probudili i do konca prvog dijela uspjeli preokrenuti rezultat golovima Mandžukića (30) i Slepičke (38). Kod prvog gola, Mandžukića je sjajnom loptom uposlio Sammir, dok je kod drugog gola Mandžukić glavom spustio loptu Slepički koji je zaobišao slovenskog vratara i zatresao praznu mrežu.

Dinamovo vodstvo je moglo biti i uvjerljivije, no Morales i Badelj su loše reagirali u izglednim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je drugi dio utakmice otvorio zicerom već u 47. minuti, no Slepička je slabo pucao. Sjajnu priliku imali su i Slovenci, no Brulc je u 56. minuti promašio nemoguće prebacivši gol s nekoliko metara.

Daleko kvalitetniju igru "modri" su u 63. minuti okrunili i trećim golom, a ponovo je strijelac bio Mandžukić. Požrtvovni Etto se izborio za loptu na desnoj strani, dao je povratnu za Sammira koji je loše pucao, ali je lopta sretno došla do Mandžukića koji je pogodio lijevi donji kut nemoćnog Hasiča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućih deset minuta Dinamo je imao još tri sjajne prilike, no Bišćan, Sammir i Mesarić su bili neprecizni. Sammir se iskupio u 77. minuti postigavši gol sjajnim udarcem sa 16 metara. Golijadu hrvatskog prvaka u 80. minuti je nastavio i Etto nakon sjajne Slepičkine asistencije petom. U samoj završnici priliku je imao i Sivonjić no njegov udarac je bio neprecizan.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo