EUROPSKA LIGA / Dinamo pokisao i bez bodova

Image

Pogocima Bernandeza i Legeara belgijski Anderlecht slavio je 2-0 u Maksimiru u 1. kolu skupine A. U drugoj utakmici Ajax i Temišvar odigrali su 0:0.

17.9.2009.
19:22
VOYO logo

U susretu 1. kola A skupine Europske lige u Zagrebu su nogometaši Dinama poraženi od belgijskog Anderlechta s 2:0 (0:0).

Nogometaši Dinama započeli su natjecanje u Europskoj ligi domaćim porazom od Anderlechta, ali su i posve razočarali lošom igrom protiv protivnika koji se cijelu utakmicu branio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su se trudili, imali su daleko veći posjed lopte, no hrvatski prvaci su bili iznimno jalovi u napadu. Vratar Anderlechta Proto bio je praktički besposlen, jer su belgijski braniči s lakoćom rješavali brojne situacije pred vratima, a kada bi lopta i došla do Dinamovih napadača, njihovi udarci bi odlazili daleko iznad ili pored vrata. Jedinu pravu priliku na utakmici Dinamo je imao u 34. minuti kada je nakon prodora Sammira Mandžukić s deset metara neometan pucao daleko iznad vrata.

U drugom dijelu igrala se "uspavanka", a iskusniji gosti su u prvoj opasnijoj situaciji postigli zgoditak. Hondurašanin Bernandez je u 74. minuti iz slobodnog udarca s više od 30 metara pucao svom snagom, Dinamov živi zid je skočio, a lopta prošla ispod zida i pored Butine. Bio je to prvi udarac Belgijanaca na vrata Dinama, a i drugi je u 88. minuti završio u mreži. U klasičnom protunapadu Lukaku je probio lijevu stranu, a ubačenu loptu zaboravljeni Legear je ubacio u mrežu za konačnih 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tako prekinuo i tradiciju da u prvoj europskoj utakmici kod kuće ostaje neporažen, a ova utakmica će se pamtiti i kao prva u Hrvatskoj u kojoj je bilo čak pet sudaca. Dva dodatna suca kod vratiju s mikrofonima prostajali su na jednom mjestu cijelu utakmicu bez ikakvog, barem naoko vidljivog, utjecaja na igru i ovaj UEFA-in eksperiment vjerovatno će se pokazati besmislenim.

 U 2. kolu, 1. listopada, Dinamo gostuje kod rumunjskog prvaka Temišvara, koji je danas odigrao 0:0 u Amsterdamu kod Ajaxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo