MODRI SLAVILI U VELIKOJ BITKI ZA VRH: / Vatreni kaznio veliku pogrešku gostiju, VAR poništio penal Osijeku, Ristovski pocrvenio u debiju

Image

Vodeći Dinamo sada ima 48 bodova, tri više od drugog Osijeka

13.2.2021.
19:29
VOYO logo

U derbiju 21. kola Prve HNL Dinamo je kao domaćin u Maksimiru svladao Osijek s 1-0 (1-0).

Image
NENAD BJELICA OBAVIO MEGATRANSFER: /

Slavni golgeter i bivši napadač Vatrenih stigao u Osijek i to potpuno besplatno

Image
NENAD BJELICA OBAVIO MEGATRANSFER: /

Slavni golgeter i bivši napadač Vatrenih stigao u Osijek i to potpuno besplatno

Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Mislav Oršić u 15. minuti. Napadač Dinama iskoristio je kardinalnu pogrešku braniča Osijeka IgoraSilve koji je neometan pao preko lopte u vlastitom kaznenom prostoru te ostavio "zicer" Oršiću koji je taj poklon iskoristio i mirno svladao Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli se vratari

Bila je to prva prilika na utakmici koja je odmah iskorištena. Do kraja prvog dijela oba sastava stvorila su po jednu dobru šansu, no istaknuli su se vratari. prvo je Ivušić u 32. minuti odličnom obranom zaustavio pokušaj Ivanušeca, da bi u samoj zavrđnici prvog poluvremena Osijek odigrao svoju najbolju kombinaciju. Bočkaj je lijepo proigrao Bohara, uslijedio je udarac sa 10-ak metara iskosa pod gredu, no Livaković je uspio podići ruke i odbiti loptu.

Na samom početku nastavka ponovno je Ivanušec bio u prilici povisiti prednost Dinama, no njegov pokušaj sa 12-ak metara s desne strane osjeo je na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Osijek je najbliži poravnanju bio u razdoblju od 62. do 63. minute, ali Livaković je s dvije odlične intervencije sačuvao prednost Dinama. Reprezentativni vratar je u 62. minuti u korner izbacio odličan pokušaj glavom Lončara, da bi samo minutu potom odbio i lukavi pokušaj Bočkaja koji je pokušao pogoditi pod samu gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitant Ristovski dobio crveni karton

Novu veliku priliku za Dinamo imao je Petković u 77. minuti, on se probio kroz obranu gostiju, došao u peterac, poslao loptu i pored Ivušića, no Miloš je uspio zaustaviti taj udarac metar ispred gol-linije i otkloniti opasnost.

Debitant u momčadi Dinama Ristovski morao je u 78. minuti napustiti travnjak nakon što je u razmaku od samo šest minuta dobio dva žuta kartona, no Osijek nije uspio iskoristiti igrača više na terenu. Štoviše, mogao je Dinamo i povećati prednost, Oršić se u 80. minuti sjurio po lijevom krilu, no potom je poslao loptu pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim sekundama susreta, koji je produžen više od 10 minuta, još jednom se istaknuo Livaković koji je zaustavio snažan udarac Bohara koji je išao pod samu gredu.

Vodeći Dinamo sada ima 48 bodova, tri više od drugog Osijeka, dok je treća Gorica sa 39 bodova i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Dinamo - Osijek 1:0 (Oršić 15')

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Ademi, Franjić - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Ivušić - Silva, Škorić, Lončar, Miloš - Vuković, Brlek - Bočkaj, Kleinheisler, Bohar - Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

101' Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

98' Lopa je imao slobodni udarac na 17 metara, ali je prebacio vrata.

97' Nakon što je Bebek pogledao spornu situaciju, dosudio je Osijeku slobodan udarac. Theophile je igrao rukom u 16 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' Iz igre izlazi Oršić, a ulazi Perić.

93' Oršić puca na gol s 40-ak metara, ali lopta ide iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igra se sedam minuta sudačke nadoknade.

83' Pomoćni trener Dinama Damir Krznar dobio je crveni karton zbog prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Oršić prijeti nakon dodavanja Ivanušeca, ali pored gola.

80' Dvostruka zamjena kod Osijeka. Izašli su Bočkaj i Kleinheisler, a ušli Pilj i Erceg. Zamjena i kod Dinama - na klupu ide Franjić, a ušao je Stojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Ristovski je srušio Miereza i u svojem debiju zadobio crveni karton nakon već dobivena žuta kartona.

72' Ristovskom žuti karton zbog faula nad Kleinheislerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Dinamo je stvorio lijepu akciju u kojoj je Petković dodao loptu Atiemwenu koji vraća nazad Petkoviću. Pokušao je pucati na gol, ali Škorić izbija glavom.

66' Promjene kod Dinama. Majer ide van, a ulazi Atiemwen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Osijek opet napada. Pod gredu je ciljao Bočkaj, ali, Dinamov vratar ponovno odlično brani.

62' Prilika za Osijek! Ubačaj Bočkaja prema Lončaru koji odlično glavom šutira prema golu, ali Livaković sjajno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Prve promjene na utakmici. Na klupu Osijeka ide Vuković, ušao je Jugović.

58' Kakva prilika za Modre! Ivanušec je proigrao Petkovića koji je produžio loptu prema Majeru, ali je Ivušić na vrijeme istrčao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Ipak ništa od jedanaesterca za Osijek. Nakon provjere kaznenog udarca u VAR sobi vidjelo se da je jedan od Osječkih napadača bio u zaleđu.

53' Suđen je jedanaesterac za Osijek nakon što je Franjić srušio Kleinheislera u kaznenom prostoru.

47' Vrlo opasno je pred vratima Osijeka. Ivanušec je pucao, a lopta "odsjela" na desnoj vratnici.

46' Počinje drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

45'+1' Bočkaj je sjajno prigrao Bohara koji je sjurio u šesnaesterac po desnoj strani. Direktno je pucao, ali Livaković to sjajno brani, i to vrhovima prstiju.

43' Slobodni udarac za Osijek. Bočkaj je odlično pucao s 30-ak prema vratima Livakovića, ali lopta odlazi točno u ruke Dinamova golmana.

36' Ristovski je pogriješio, odigrao je kratku loptu i sjajno je to iskoristio Kleinheisler koji je odmah pokušao pucati s 20-ak metara, ali Theophile-Catherine odličan je u bloku.

31' Odlična akcija Modrih! U kaznenom prostoru savršenu kombinaciju odigrali su Oršić, Petković i Ivanušec. Luka je pucao na gol, ali Ivušić sjajno brani i lopta odlazi pored gola.

28' U dvoboju Lauritsena i Miereza, Dinamov igrač je uzeo loptu i dodao Ademiju. Na nogu mu je stao Vuković i time zaradio žuti karton.

26' Prva prilika u utakmici za Osijek - Kleinheisler gađa na gol s 30-ak metara, ali Livaković to sigurno hvata.

21' Kakva prilika za Modre! Petković je ukrao loptu Osijeku i asistirao Oršiću koji gađa, ali malo iznad gola.

15' GOOL! Dinamo vodi! Silva je htio smiriti loptu, ali krajem kopačke je "dodao" loptu Oršiću koji zabija za prvo vodstvo Modrih na Maksimiru.

7' Dinamo ponovno u šesnaestercu i pokušava iskoristiti svoju priliku, ali loptu krade Osijek.

4' Ademi je odlično ubacio u šesnaesterac na Petkovića, ali je obrana Osijeka dobro otklonila opasnost.

1' Počela je utakmica.

Image

13:43 - Nakon odigranih 20. kola Prve HNL ove momčadi skupile su po 45 bodova. I Modri i Bijelo-plavi teško prosipaju bodove pa je izgledno da će utrka za naslov prvaka trajati do samog kraja prvenstva.

"Osijek ima dobru momčad, odlične rezultate i izgledaju dobro. Uvjerljivi su, primaju malo golova i kažnjavaju greške protivnika. To su njihove vrline i kvalitete koje treba respektirati. S druge strane, mi se moramo fokusirati na nas, naš nivo igre i zahtjeve koji su s naše strane. Ako budemo to ispunjavali na pravi način, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i napraviti dobar rezultat. Mi se želimo koncentrirati na nas i na našu igru. Uz respekt prema Osijeku, bitno je ono što ćemo mi raditi", poručio je dan prije derbija trener Dinama ZoranMamić.

"Kao i u svakoj utakmici trebat će nam puno taktičke discipline, agresivnosti i velika želja koja sigurno neće izostati. Također, morat ćemo imati 11 raspoloženih igrača na terenu. Igramo protiv suparnika koji ima odličnu ekipu i isto takve pojedince, na prvom je mjestu i favorit je uoči dvoboja. Sigurno je težak izazov pred nama, ali vjerujem da možemo ponoviti ono što je napravila generacija Osijeka u kojoj sam igrao 2000. ili ono što sam kasnije, kao trener, napravio s bečkom Austrijom, kada sam također slavio u Maksimiru", naglasio je pak Osijekov NenadBjelica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike