18. KOLO HNL: DINAMO - ZAGREB 3:1 /

Dinamo jesenski prvak

Image

Pogotke za "modre" postigli su Balaban, Sammir i Mandžukić, a za "pjesnike" je pogodio Vugrinec. U Šibeniku privedeno 18 navijača.

7.12.2008.
16:48
VOYO logo

Pobjedom  3-1 nad Zagrebom u 18. kolu Prve Hrvatske nogometne lige u Maksimiru, Dinamo je osvojio naslov jesenskog prvaka Hrvatske. Modre je u vodstvo doveo Balaban u 28. minuti. Nakon deset minuta drugog dijela povisio je Sammir, a jesenjski naslov potvrdio je trećim dinamovim pogotkom Mandžukić u 65. minuti. Poraz Zagreba ublažio je Vugrinec sedam minuta prije kraja utakmice.

Večernja utakmica  između Šibenika i Hajduka, završila je pobjedom Splićana 2-1, te nije odlučivala ni o čemu osim o prestižu. Pogotke za goste postigli su Kalinić u 5. i Gabrić u 52. minuti, dok je poraz Šibenika pogotkom u 70. minuti ublažio Milanović. Splićani su sigurno drugi, a nakon remija Osijeka i Slavena Belupa (0:0), Šibenik je treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, navijači su opet radili nered. Uoči i za vrijeme utakmice policija je privela 18 navijača, po devet svake navijačke skupine. Za vrijeme prvog poluvremena na zapadnoj tribini su se sukobili domaći i gostujući navijači pa je policija upotrijebila sredstva prisile nad skupinom navijača. Pri tome je privela tri Šibenčanina i jednog Splićanina.

Od preostalih utakmica bili je uzbudljivo u  Zaprešiću gdje je Varteks u završnici postigao dva pogotka i poraz pretvorio u pobjedu 2:3. U derbiju začelja Croatia Sesvete je sa 3:1 svladala Zadra. Rijeka je 1:0 slavila na Kantridi protiv Cibalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo