SLAVLJE MLADOG ARGENTINCA / Del Potro preko Federera do trijumfa na US Openu

Image

U finalu je svladao s 3:2 u setovima (3:6, 7:6(5), 4:6, 7:6(4) i 6:2.) favoriziranog Švicarca Rogera Federera, prvog tenisača svijeta. Argentincu je ovo prvi Grand Slam u karijeri.

15.9.2009.
6:35
VOYO logo

U finalnom susretu posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone, US Opena, Švicarac Roger Federer je izgubio od Argentinca Juana Martina Del Potra. Del Potro je u ponedjeljak ujutro po našem vremenu u finalu pobijedio velikog favorita, prvog nositelja i prvog na svjetskoj rang listi, Švicarca Rogera Federera u pet setova 3:6, 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:4) i 6:2.

Meč je trajao čak četiri sata i šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov sedmi susret i prva pobjeda za 20-godišnjeg Argentinca iz Tandilija.

Trijumfom na US Openu, mladi Argentinac je ostvario najveći rezultat u karijeri. Do sada je na Grand Slam turnirima najdalje stigao na Roland Garrosu gdje je ove godine igrao u polufinalu i gdje ga je pobijedio upravo Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to fantastičan meč i teško mi je objasniti što osjećam. O ovome trofeju sanjam od djetinjstva, a sada je to postala stvarnost. Ući ću u povijest ovog turnira i to je fantastično", kazao je 20-godišnji Del Potro, koji je na putu do naslova u četvrtfinalu morao pobijediti i najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo