INFEKCIJA U ŽATIKI / Davis cup po planu, legioneli unatoč

Image

Bez obzira na legionelu, koja se pojavila u porečkoj dvorani "Žatika", predstojeći teniski Davis cup susret između Hrvatske i Čilea nije upitan.

9.2.2009.
18:47
VOYO logo

POREČ - Premda su preliminarni rezultati epidemioloških istraživanja uzroka zaraze legionelom tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva, pokazali kako je bakterija četvero Norvežana te po jednog Danca i Hrvata napala u porečkoj dvorani "Žatika", gradonačelnik Poreča Edi Štifanić tvrdi održavanje teniskog Davis Cup susreta između Hrvatske i Čilea od 6. do 8. ožujka u tom gradu i u toj dvorani nije upitno.

Štifanić kaže da su pripreme u punom jeku i da sve ide prema planiranim rokovima. Dodaje i da je u stalnom kontaktu s voditeljicom Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Irom Gjenero Margan te kako će se u dvorani nastaviti poduzimati sve epidemiološke mjere dok god se ne izuzme svaka mogućnost eventualne nove pojave infekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da održavanje susreta Davis cupa "Žatiki" nije upitno, potvrdila je u ponedjeljak i izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Marina Mihelić koja je prisustvovala redovnoj koordinaciji vezanoj za organizaciju ovog susreta.

"Nakon razgovora s prof. Irom Gjenero Margan, izvršna direktorica HTS-a kazala je da se zbog brzine gradnje svih novih dvorana nisu stigla izvršiti epidemiološka testiranja te da će nakon svih poduzetih mjera porečka dvorana biti u najkraćem roku sigurna od pojave takvih infekcija", zaključuje Štifanić u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo