dan za povijest / Danci će dugo pamtiti 27. siječnja 2019. Finale protiv Norveške gledalo više od polovice stanovnika!

Image
Foto: AP Images

Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u sinoćnjem finalu

28.1.2019.
17:06
AP Images
VOYO logo

Danska će dugo pamtiti 27. siječanj 2019. godine. Njihova rukometna reprezentacija okitila se prvom titulom svjetskog prvaka u povijesti, a način na koji su to učinili je doista impresivan. 

U jednosmjernom finalu njihovi skandinavski rivali Norvežani nisu imali previše šanse i utakmica je praktički bila riješena već u prvom poluvremenu. Susret je na kraju završio pobjedom domaćina 31:22, a danski navijači u deliriju su proslavili naslov sa svojim ljubimcima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije pojavio se još jedan zanimljiv podatak. Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u nedjeljnom finalu. 

U Danskoj stanuje 5,77 milijuna ljudi, a sinoć je susret protiv Norveške pred malim ekranima pratilo u prosjeku 2,7 milijuna, a u jednom trenutku utakmicu je gledalo preko tri milijuna stanovnika Danske! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su tako nakon tri poraza u dosadašnjim finalima osvojili prvi svjetski naslov, a 27. siječnja ući će u povijest i zbog gledanosti te utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike