Veličina nije bitna / Dan kad je Cro Cop šokirao sve: Američki Hulk težak 160 kilograma ga je naganjao po ringu, a onda ga je Mirko natjerao da klekne

Image
Foto: screenshot YouTube

Bio je to posljednji Filipovićev meč prije prelaska u Pride, a američki Hulk je još kratko bio borac koji je budio respekt

23.3.2022.
22:30
screenshot YouTube
VOYO logo

Mirko Filipović je tijekom svoje bogate karijere često bio lakši i niži borac u ringu no to ga nije spriječilo da izgradi karijeru epskih razmjera. Relativno je često ulazio u ring s borcima koji su izlazili iz regularnih gabarita po pitanju težine i visine no Cro Cop je za te gromade imao recept. Mahom je rušio likove s upečatljivim nadimcima, impresivnim pojavama i upitnim borilačkim vještinama.

Prvi iz kategorije gromada, boraca koji su debelo preko 100 kilograma, je u njegovoj karijeri bio Južnoafrikanac Jan Nortje. Big Sexy je te 1999. bio opasan borac koji je sa svojih 140 kilograma i impresivnom visinom svakome mogao stvoriti problem. Ipak Mirko ga je lijepim lijevim direktom u 4. rundi izbacio iz igre.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za gorostase

Puno lakši su plijen za Cro Copa bili 218 centimetara visoki Korejac Choi Hong Man i bivši japanski sumo borac Shinichi Suzukawa. Njih dvojicu je sredio nezamislivom lakoćom. Korejca je polomio seriom low kickova, a Japancu je pak izvukao polugu.

Image
borba za povijest /

Prisjetite se najbizarnije borbe Mirka Filipovića: Gorostas od 218 cm ušao ring s Mirkom i napravio pogrešku karijere

Image
borba za povijest /

Prisjetite se najbizarnije borbe Mirka Filipovića: Gorostas od 218 cm ušao ring s Mirkom i napravio pogrešku karijere

Ipak iz ove kategorije Cro Copovih borbi u kolektivnom pamćenju je ostao ogled protiv Boba Sappa. U to vrijeme 160 kilograma teški Amerikanac je glasio za novu zvijezdu K-1, a ni jednom Filipovićevom navijaču nije bilo svejedno gledati ih zajedno u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borac koji je šokirao svijet prebijanjem Ernesta Hoosta

Naime, Sapp je u prethodnom nastupu kvalitetno prebio slavnog Ernesta Hoosta koji se odlučio otvoreno potući s golemim Amerikancem, a ovaj mu je gotovo glavu odvojio od tijela. Bilo je to vrijeme kad nije svatko želio ući u ring sa Sappom no Mirko Filipović je imao plan i nije imao straha.

Njih je dvojicu spojio turnir u Saitami 2003. godine, a u to su vrijeme oba borca uživala golemu popularnost u Japanu. Amerikanac je napravio pravi spektakl prilikom ulaska u ring, a s druge strane je Mirko bio smiren i ledeno hladan. Cro Cop vidjevši što je Sapp napravio Hoostu, nije ulazio u otvorenu razmjenu udaraca već je plan bio pričekati da se gorostasni protivnih umori i ispuše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sapp je od prve minute jurnuo, a Mirko je taj uragan uspješno preživio. Onda je krajem prve runde sijevnuo lijevi kick u tijelo pa lijevi direkt i Amerikanac je na iznenađenje svih kleknuo pred Mirka, a onda se s bolnom grimasom prevalio na leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to posljednji Filipovićev meč prije prelaska u Pride, a američki Hulk je još kratko bio borac koji je budio respekt.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo