DALIĆA I VATRENE ČEKA VRUĆA JESEN: / HNS dogovorio prijateljsku utakmicu s reprezentacijom koju nikada nismo pobijedili

Image
Foto: AFP

Rujan i listopad donosi i susrete u Ligi nacija

8.7.2020.
12:09
AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor o odigravanju prijateljske utakmice između Vatrenih i reprezentacije Švicarske u listopadu ove godine, priopćeno je iz HNS-a.

Švicarska i Hrvatska odmjerit će snage 7. listopada u St. Gallenu, a utakmica na stadionu Kybunpark započet će u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a su dodalli kako bi Vatreni bi prvo okupljanje trebali imati u rujnu kada ih čekaju gostovanja kod Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu) u okviru novog izdanja Lige nacija, dok ih u listopadu i studenom čeka trostruki program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, uz prijateljski susret sa Švicarskom, listopad donosi domaće susrete u Ligi nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada), dok će u studenom Hrvatska igrati u Švedskoj (14. studenoga) i kod kuće protiv Portugala (17. studenoga).

"Naknadno će biti dogovorena još jedna prijateljska utakmica u studenom, s obzirom na obvezu svih reprezentacija da u okviru Uefinog centraliziranog natjecateljskog ciklusa odigraju identičan broj utakmica", priopćili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatske samostalnosti, Vatreni su, inače, sa Švicarskom igrali tri puta. Na Euru 2004. bilo je neriješeno (0:0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (2:4). U posljednjem međusobnom susretu, prijateljskoj utakmici 2014. godine, također u St. Gallenu, bilo je 2:2. Švicarska je trenutno 12. reprezentacija po Fifinoj ljestvici, a na posljednja tri velika natjecanja (SP 2014., Euro 2016. i SP 2018.) izborila je osminu finala, dok je u posljednjem izdanju Lige nacija izborila završni turnir kao prvoplasirana ekipa u skupini s Belgijom i Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo