POTOP KLUPSKOG NOGOMETA / Crna rupa usisala hrvatski klupski nogomet

Image

Hajduk, Slaven i Rijeka oprostili su se od Europe već u trećem pretkolu Europske lige.

6.8.2009.
20:54
VOYO logo

Sva tri naša kluba oprostila su se od Europe već u trećem pretkolu Europske lige. Hajduk je ispao od slovačke Žiline, Slaven od norveškog Tromsoa, a Rijeku je rutinirano izbacio ukrajinski Metalist. Hajduk je na Poljudu izgubio 1:0, Slaven u Koprivnici 2:0, a istim je rezultatom Rijeka poražena na  gostovanju u Harkovu.

Hajduk je imao aktivan rezultat iz prve utakmice. U Slovačkoj su izborili neriješen rezultat 1:1 i očekivao se prolaz Splićana. Bijeli su bili i malo bolji od Slovaka, no trener Kalinić odlučio se za premalo ofanzivnu formaciju sa samo jednim napadačem, a Žilina je iz kontre preko Lietave u 76. minuti došla do pobjedničkog gola. Navijači su ispratili Hajdukovce gromoglasnim zvižducima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven je također čekao uzvrat u Koprivnici s realnim izgledima za prolaz. U Norveškoj je bilo 2:1 za domaćine, ali su Norvežani u uzvratu slavili još uvjerljivijim rezultatom, 2:0. Oba pogotka postigao je 36-godišnji Sigurd Rushfeldt. Od Rijeke malo je tko i očekivao da napravi čudo. Riječani su prije tjedan dana poraženi na Kantridi 1:2 i već tada se vidjelo da se ne mogu nositi s Metalistom. Ukrajinci su uzvrat odigrali rutinirano i slavili s 2:0.

Potpuni potop domaćeg klupskog nogometa spriječio je Dinamo, koji se "plasirao" u četvrto pretkolo Europske lige nakon što ga je austrijski Red Bull izbacio iz Lige prvaka. Svog protivnika Dinamo će saznati u petak kada će u Nyonu biti održan ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo