Samo za odlikaše / Continental SportContact 6

Image

Supersportska guma novog sastava, tehnologije gazne površine i strukture nudi načajna poboljšanja u upravljanju na suhom, preciznosti promjene smjera te prikladnosti za vožnju visokim brzinama

27.9.2015.
15:21
VOYO logo

Continentalova nova guma SportContact 6 je super sportska guma u segmentu guma visokih performansi, koja jasno pruža bolje upravljanje, precizniju promjenu smjera te je prikladnija za visoke brzine od prethodnog modela. Kako bi se sva ta poboljšanja dovela na cestu, uz uzlet performansa sve do 14% u nekim slučajevima, tehničari u Hanoveru su “ponovo izumili” kemijski sastav gazne površine, njenu konstrukciju i njenu strukturu. Od sada će ta guma biti na raspolaganju u 41 veličini za naplatke promjera od 19 do 23 inča. 

Kako bi se još više podigle performanse nove gume, kemičari u Continentalu, stručnjaci za gume, dodatno su razvili sastav gaznog sloja pod nazivom “Black Chili” dok je inovativna struktura razvijena specijalno za ovu gumu, pod nazivom “Aralon 350”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preciznost promjene smjera povećana je za 14%, dok je upravljanje na suhoj cesti bolje za 11%. Pri vožnji na trkaćoj stazi razina prianjanja je povećana za 4%, a sveukupne karakteristike gume SportContact 6 prianjanja na mokro su 2% iznad ionako visoke razine prethodnog modela. Osim toga, životni vijek i udobnost dobili su uzlet od 7%. Continentalova nova guma odobrena je za brzine do 350 km/h. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo