ĆIRO O POTEZU NENADA BJELICE KOJIM JE IZNENADIO ATALANTU: / 'To u modernom nogometu više ne postoji i Dinamo nije zbog toga slavio'

Image

Bivši izbornik dao je svoje mišljenje o velikoj pobjedi Dinama

21.9.2019.
12:40
VOYO logo

Nogometaši Dinama odradili su veličanstvenu utakmicu protiv Atalante u Ligi prvaka. Pobjeda od 4:0 odjeknula je Europom, a najveće zasluge pripale su treneru NenaduBjelici. Uoči utakmice iznenadio je mnoge promjenom formacije. Susret je, naime, započeo u sustavu 3-5-2, kojeg Modri pod njim nikada nisu prakticirali. Pokazalo se to kao pun pogodak.

"Imali smo ideju promjene sustava igre, to smo držali za sebe, igračima smo rekli neka o tome nigdje ne pričaju, ha ha ha... Iako sam se za to odlučio i ranije, tek smo u ponedjeljak prvi put s momčadi radili u tom smjeru. I stvarno je izgledalo jako dobro, pogotovo u prvom poluvremenu", rekao je Bjelica nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ma kakva formacija'

Ovu je formaciju na našim prostorima proslavio MiroslavBlažević. Međutim, on ne smatra da je ta promjena doprinijela pobjedi Modrih.

"Ma kakva promjena formacije! Sad je odjednom to razlog zašto je Dinamo tako briljantno odigrao i pobijedio. Smiješno. Danas u modernom nogometu sustavi više ne postoje. Danas je transformacija, koja je obilježila evoluciju nogometa, demantirala sistem. Ma kakav sustav. Jedan igrač može predriblati dva igrača i gotov je sustav“, kazao je Ćiro za Večernji list. Upitan je i što je presudilo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Nenad Bjelica Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Svi su igrači Dinama bili iza lopte kad su se trebali braniti i svi su se pridodali prvoj liniji kako bi zadržali koheziju. Ovom modernom nogometu Dinamovi su igrači reflektirali ono najvažnije, stalno su bili kao jedan, napadali su se bez da su se ustručavali i bili disciplinirani kad je protivnik imao loptu", poručio je.

Nakon trijumfa u Ligi prvaka pred Modrima je gostovanje u Varaždinu. Utakmica je na rasporedu u subotu u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo