u münchen putuje 18 igrača / Cindrić nakon izbornikove odluke: 'Čeka nas težak turnir, bit će nam potrebno puno rotacija'

Izbornik je odlučio - umjesto 16, u München ide 18 kauboja. Što prije prvenstva kažu Duvnjak i Cindrić, provjerite u prilogu

8.1.2019.
21:00
VOYO logo

Ključan dan bio je ovo za rukometnu reprezentaciju jer Lino Červar danas je skratio popis onih koji sutra putuju u München

Izbornik je odlučio - umjesto 16, u München ide 18 kauboja - s liste je otpao samo jedan igrač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leon Šušnja, koji igra na poziciji kružnog napadača i vrlo je bitan igrač obrane u sustavu, njegovo stanje povrede je nešto bolje međutim još uvijek nije spreman, iako je on bio predviđen kao 18 igrač, tako da smo umjesto njega odlučili voditi mladog Halila", objasnio je Červar na presici. 

No 20-to godišnji Halil Jaganjac na Svjetsko prvenstvo neće ići ukoliko se Leon Šušnja na vrijeme oporavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude ozdravio Šušnja, napravit ćemo tu zamjenu da promjene mjesta jer Šušnja je iznimno nama važan u svim obrambenim sustavima", dodao je Červar. 

Izbornik tako ipak nije mogao prelomiti i otpisati čak trojicu. Tu si je odluku odgodio za Munchen, jer dvojica će morati sjediti na tribini. Nakon nešto manje od tri tjedna priprema, igrači su zadovoljni odrađenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo bit zadovoljni sa odrađenim pripremama koje su iza nas, mislim da su u dvije utakmice neki ciljevi ostvareni. Neke ideje koje smo imali od samih početaka priprema, inzistirali smo na njima cijelo vrijeme i zadovoljni smo", prokomentirao je Luka Cindrić.  

Prva utakmica koja čeka odabranu skupinu je ona protiv starih znanaca, Islanđana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako nezgodna reprezentacija, vratili su starog trenera, igraju 6:0 obranu, ali ta 6:0 obrana pretvara se u 3:3, čovjek čovjeka, jako su agresivni imaju jako brza krila, morat ćemo biti vrlo strpljivi u napadu, a obranu moramo odigrati kako mi znamo", kazao je kapetan Domagoj Duvnjak.  

Utakmica je to koja može usmjeriti prvenstvo. Pobjeda nosi samopouzdanje na startu prvenstva, a i vjerojatna dva boda koja se prenose u drugu fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, svi smo zdravi tu i idemo kompletni na prvenstvo, i to je bitna stvar, jer znamo svi da je ovo prvenstvo i treba nam puno rotacija i izmjena i svi smo potrebni", dodao je Cindrić.

Hrvati će put Munchena sutra, a tamo će ih čekati i velika podrška hrvatskih navijača. Mirno, bez velikih najava, ne prihvaćajući ulogu favorita - baš takvi su najopasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo