ČILIĆ NAPUŠTA REPREZENTACIJU? / 'Želim se više posvetiti svojoj karijeri i kvalitetnije pripremati za turnire'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čilić je došao do 35.pobjede u Davis Cupu i sada ga još samo jedan trijumf dijeli od hrvatskoga rekordera Ivana Ljubičića.

6.4.2018.
17:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić s uvjerljivih je 6-2, 6-1, 6-2 za jedan sat i 41 minutu pobijedio 258. igrača na ATP ljestvici Kazahstanca Dmitrija Popka te tako donio prvi bod hrvatskoj reprezentaciji u četvrtfinalnom Davis Cup dvoboju koji se od danas do nedjelje odigrava u varaždinskoj Areni.

Image
ČILIĆ - POPKO 6-2, 6-1, 6-2: /

Treći igrač svijeta pomeo protivnika i došao na korak do Ljubičićevog rekorda

Image
ČILIĆ - POPKO 6-2, 6-1, 6-2: /

Treći igrač svijeta pomeo protivnika i došao na korak do Ljubičićevog rekorda

"Nakon par gemova i početne nervoze uspio sam napraviti taj prvi break i okrenuti sve na moju stranu, čak je u nekim trenucima sve izgledalo prelagodno, pa je bilo i nekih lakih grešaka, ali sve u svemu odličan meč. Bilo je dobro da sam igrao, da uđem sjajno u udarac. Popko se pokazao neopasnim igračem, ne znam da li je imao problema s ramenom ili i inače tako servira, ali nije bio toliko opasan iz početnog udarca, pa sam imao konstantno prilike iz igre", rekao je Čilić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se pripremiti kad je s druge strane nepoznat igrač? Nije lako, naravno da se od igrača poput Popka ne očekuje previše i on može igrati bez opterećenja, maksimalno riskantno i time stvarati pritisak na mene. To je dosta teško kad ih krene, pogotovo kad igraju uz navijače i izbornika na klupi u Davis Cupu. Definitivno je u takvim mečevima dosta bitan početak meča. Odlično sam ga otvorio i bio sam fokusiran cijeli meč", dodao je i poručio da podržava izmjene u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čar Davis Cup se malo izgubila zadnjih nekoliko godina. Ovaj format koji bi mogao biti stvarno bi mogao biti fenomenalan. U tjedna dana bi, vjerujem, igrali svi, a financijska potpora za savez i igrače bi bila puno verća. Vjerujem da bi to sve diglo na puno veću razinu. ITF bi morao puno više doprinijeti savezima, da savezi imaju veću korist. Savez poput našeg bi trebao s takvim rezultatom biti u mogućnosti ostvariti puno veće profite", zaključio je Čilić dok je na presici još dodaoo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da ove godine osvojimo Davis cup, tada bih se više posvetio svojoj karijeri, odmarao se i kvalitetnije pripremao za turnire", kazao je najbolji hrvatski tenisač, kojemu je ovo bila 35.pobjeda u Davis cupu i sada ga još samo jedan trijumf dijeli od hrvatskoga rekordera Ivana Ljubičića.

"Ne ganjam rekorde, ali je lijepo znati da toliko već trajem u Davis cupu. Nastojao sam iskoristiti cijeli ovaj tjedan, a i ovaj meč, za sebe i za momčad jer ne znam hoću li igrati u nedjelju. Iskorištavam ga i za svoj neki uvod i pripremu za zemljanu sezonu. Čak mi se čini da sada puno više guštam nego ranije u Davis cupu, opušteniji sam i stvarno jedva čekam taj tjedan s reprezentacijom. A pogotovo ove godine, kada stvarno mislim da možemo daleko, daleko dogurati", kazao je Marin, koji je izgubio finale Davis cupa protiv Argentine u Zagrebu 2016. godine, no sada on i Borna Ćorić, uz konstantno dobar izbor u parovima, čine Hrvatsku jednim od favorita za osvajanje "salatare".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže Popko?

"Prvi puta sam igrao protiv igrača koji je među pet najboljih na svijetu i sada znam koliko još moram naporno raditi da bi dosegao Čilićevu razinu", izjavio je nakon poraza kazahstanski tenisač Dmitrij Popko.

Popko je 21-godišnji Rus, rođen u Sankt Peterburgu, koji je tek prije dvije godine dobio kazahstansko državljanstvo. Tek je 258. na svijetu praktički bez nastupa na ATP turnirima, a nikad nije uspio proći ni kvalifikacije frand slam turnira. Popko je prije mjesec ozlijedio koljeno na jednom od challengera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do zadnjega trenutka nisam znao hoću li uopće igrati jer mi koljeno nije sasvim zaliječeno. To mi nije pomoglo kod koncentracije. Po prvi puta igram s igračem ovakvog kalibra, Čilić je broj tri na svijetu i stvarno sam impresioniran. Mogao sam možda i više od pet gemova, ali nije išlo. Ovo je stvarno jedno veliko iskustvo za mene", kazao je Popko, koji je u prošlom kolu Davis Cupa pobijedio u oba singla u meču sa Švicarcima. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazahstansku reprezentaciju u Varaždinu prati 30-tak bučnih navijača i čak dvadeset novinara.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo