KRALJ ZAGREBA / Čilić obranio naslov

Image

Marin Čilić obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Zagrebu svladavši nakon dva sata i 38 minuta u finalu 65. igrača svijeta Nijemca Michaela Berrera s 6:4, 6:7 (5), 6:3.

7.2.2010.
20:42
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski tenisač Marin Čilić obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Zagrebu svladavši nakon dva sata i 38 minuta u finalu 65. igrača svijeta Nijemca Michaela Berrera s 6:4, 6:7 (5), 6:3.

Najbolji hrvatski tenisač prvi je dvostruki pobjednik zagrebačkog turnira, ali se za pobjedu morao itekako namučiti protiv Berrera, koji je u pokazao da nije slučajno došao u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Čilić nije izgubio svoj servis u finalu, spasivši svih šest lopti za obrat, Nijemac je agresivnom igrom prisilio Međugorca na veliki broj pogrešaka. Nakon prvog seta, kojeg je odlučio Čilićev "break" u petoj igri, Berrer je u drugom setu dogurao do "tie-breaka", koji je riskantnom igrom i dobio.

 U odlučujućem setu Čilić je oduzeo Berreru servis u četvrtom gemu, ali se jako namučio na putu prema pobjedi. Berrer je imao i dvije "break-lopte" kada je Čilić servirao za meč kod 5:3, ali se prvi hrvatski reket izvukao servisima i 13. asom na susretu proslavio svoju obranu naslova pobjednika jedinoga domaćega dvoranskoga turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo nimalo jednostavno jer mi Berrer nije davao lake poene. Danas u finalu nisam fizički bio na nivou, otud i toliko pogrešaka, ali me u ključnim trenucima izvukao servis. Drago mi je što sam u Hrvatskoj potvrdio svoj sjajni rezultat s Australian opena, a sada mi je neophodan odmor", kazao je deseti teniač svijeta.

Inače, Čiliću je to peti osvojeni turnir u karijeri, a drugi ove sezone nakon Chennaia, dok je Berrer igrao svoje prvo finale na ATP Touru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo