Neće u stečaj / Cibona zbog 100 milijuna kuna duga završila u DORH-u

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kosor želi provjeru o odgovornosti za dugove i loše poslovanje kluba te je od Lovrića zatražio izvješće o svim financijama.

3.7.2014.
13:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je danas novinarima da je od DORH-a zatražio detaljnu provjeru poslovanja Košarkaškog kluba Cibona u zadnjih deset godina, kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznene odgovornosti.

Kosor je istaknuo kako je od DORH-a zatražio da utvrdi kako su u Ciboni nastali dugovi od skoro 100 milijuna kuna, te se usprotivio eventualnom stečaju jer bi to značilo "zatiranje tragova", a većina igrača kojima nisu isplaćene plaće ostala bi bez svojih plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina se mora razotkriti u cijelosti i svi koji su odgovorni trebaju odgovarati", poručio je Kosor. On trajno rješenje za Cibonu vidi u privatnom kapitalu koji će odgovorno voditi brigu o poslovanju, kroz punu privatizaciju ili kroz dominantno predstavništvo privatnih ulagača u skupštini i upravi Udruge građana Cibona.

Kosor je podsjetio da se Cibona našla u središtu interesa Gradske skupštine nakon što je 31. svibnja donesena odluka o financijskoj sanaciji kluba u iznosu od čak 43 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibona je u fokusu našeg interesa, za to imamo 43 milijuna razloga", rekao je Kosor te poručio da od Gradskog ureda za sport traži hitnu dostavu podataka o stvarnom dugu Cibone, te o članstvu i skupštini Udruge koja danas ima samo tri člana.

O Ciboni se raspravljalo i na aktualnom satu Gradske skupštine gdje je HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak spočitnuo predsjedniku KK Cibona, ujedno pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću da nije rekao istinu kada je zastupnicima obećao da će sve biti riješeno nakon što donesu odluku o financijskoj sanaciji Cibone. "Ništa nije riješeno", ustvrdio je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić je odgovorio da odluka o financijskoj sanaciji Cibone nije značila nikakvu "milostinju" već se radilo o završetku spora između Grada Zagreba i Cibone, koji je završio medijacijom.

Također je najavio da će ovih dana otići iz Cibone i pozvao svakog tko može pomoći da pomogne tom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu najavu pozdravio je Kosor rekavši kako je, nakon svih problema koji su nastali u Ciboni, dobro da se promijene Uprava i predsjednik kluba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije nazočan današnjoj sjednici Gradske skupštine jer je na službenom putu, na što su zastupnici negodovali podsjetivši kako je svojedobno najavio da će nazočiti svakoj sjednici Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo