BORBA DO KRAJA / Cibona prvak Hrvatske

Image

Košarkaši Cibone u posljednjim su sekundama susreta na Višnjiku pobijedili domaćine iz Zadra. U finalnoj seriji Cibona je tako slavila sa 3-1.

5.6.2009.
18:00
VOYO logo

ZADAR - U četvrtoj utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske košarkaši Zadra su na domaćem terenu poraženi od Cibone 69-71 (39-25).

Tako je Cibona osvojila naslov prvaka Hrvatske, jer je u finalnoj seriji slavila sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani su vodili gotovo cijelu utakmicu, no to im nije bilo dovoljno za konačan obračun s "vukovima". U jednom je trenutku domaćin vodio i s razlikom od 16 koševa. Cibona je preokret počela pred kraj treće četvrtine, a od tada pa sve do kraja utakmice momčadi su se izmjenjivale u vodstvu.

Minutu i 50 sekundi prije kraj susreta Davor Kus je tricom doveo Cibonu u vodstvo 67-64, a poravnao je Rok Stipčević 30 sekundi prije kraja, također tricom. Cibona ponovno dolazi u vodstvo nakon što je 14 sekundi prije kraja Alan Anderson pogodio dva slobodna bacanja. No, Stipčević je ponovno poravnao, tri sekunde prije isteka vremena sa linije slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad je izgledalo da će uslijediti produžetak, igrači Zadra su "zaspali" u obrani, pa je iz kontranapada Nikša Prkačin pogodio za pobjedu i Cibonin 15. naslov prvaka Hrvatske.

Kod Cibone najefikasniji su bili Alan Anderson sa 24 koša, Davor Kus je ubacio 16, a Lukša Andrić 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi Zadra Todor Gečevski zabio je 13 poena, Rok Stipčević i Vladimer Boisa po 11, a Hrvoje Perić 10 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo