VELIKI GUBITAŠ /

Chelsea prijavio manjak 66 milijuna funta

Image

Manjak londonski klub bilježi već četvrtu uzastopnu sezonu. Ipak, deficit je manji nego prijašnjih godina.

13.2.2009.
10:29
VOYO logo

Engleski klub Chelsea, kojeg će do kraja sezone voditi nizozemski stručnjak Guus Hiddink, objavio je u službenom priopćenju gubitak od 65.7 milijuna u prošloj financijskoj godini (do 30. lipnja 2008.). Deficit londonski klub bilježi već četvrtu uzastopnu sezonu.

Razlog takvom minusu leži i u činjenici brzog otpuštanja menadžera kluba i njihovog osoblja.  Bivšim dvama trenerima momčadi, Joseu Mourinhu i Avramu Grantu, kao i njihovom pomoćnom osoblju Chelsea je isplatio 23.1 milijuna funti odštete i te su brojke uključene u ukupnu bilancu. Odšteta Luizu Felipeu Scolariju nije uključena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak nije sve tako crno. Deficit iz prošle godine manji je za Chelsea nego što je to bio slučaj u prethodne četiri. Tako je, primjerice, manjak 2007. godine bio 74.8 milijuna funti. Rekordan gubitak uprava je prijavila sezone 2004/05, čak 140 milijuna funti.

 "Pozitivan trend u smanjenju deficita govori da Chelsea ide u pravome smjeru i da gradimo stabilnu poslovnu bazu u ovim izazovnim i teškim vremenima", izjavio je izvršni direktor Chelseaja Peter Kenyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike