KAZNA FIFA-e / Chelsea bez kupovine do siječnja 2011.

Image

Kazna je izrečena jer je klub sa Stamford Bridgea 2007. nagovorio mladog Kakutu da raskine ugovor s Lensom i dođe u London.

3.9.2009.
15:30
VOYO logo

Međunarodni nogometni savez (FIFA) zabranio je engleskom doprvaku Chelseaju dovoditi igrače u sljedeća dva prijelazna roka zbog nagovaranja igrača da raskine ugovor s drugim klubom. To znači da Chelsea neće smjeti dovoditi pojačanja ni u siječnju niti u ljeto sljedeće godine, odnosno sve do siječnja 2011. godine i zimskog prijelaznog roka u sljedećoj sezoni.

FIFA je kaznila Chelsea zbog dovođenja Gaela Kakute iz francuskog ligaša Lensa 2007. godine. Kakuta, koji je tada imao 16 godina, razvrgnuo je ugovor s Lensom i to na nagovor Chelseaja. Zbog toga je FIFA Kakutu kaznila sa 780,000 eura, dok će Chelsea uz zabranu dovođenja igrača još morati platiti i kaznu od 130,000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovu odluku Chelsea ima pravo žalbe Sportskom arbitražnom sudu (CAS). CAS dobijene slučajeve obično rješava u roku od četiri mjeseca, a do donošenja odluke suspendira kazne.

Sada 18-godišnji Kakuta još nije debitirao za prvu momčad Chelseaja. Tijekom svoje prve sezone na Stamford Bridgeu bio je najbolji strijelac juniorske momčadi "Bluesa", ali prošle je sezone zbog učestalih ozljeda upisao tek pet nastupa za juniore, te dva za drugu momčad Chelseaja. U veljači je zadobio dvostruki prijelom skočnog zgloba od kojega se još oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo