Hrvatski put se nastavlja / Červar uoči Bahreina: 'Želimo da sutra igrači s klupe dobiju samopouzdanje i da se uigraju'

Opušteno je danas na treningu jer s tri nanizane pobjede, Hrvatska sigurno ide u Köln na drugi krug natjecanja

15.1.2019.
19:49
VOYO logo

Hrvatska je s trećom pobjedom nastavila sjajan niz na Svjetskom prvenstvu. Jučer je pala Makedonija s 31:22, a predzadnji test hrvatske rukometne reprezentacije protiv Bahreina poslužit će za odmor jednog dijela igrača što će biti prilika da se aktiviraju i oni koji do sada nisu imali veliku minutažu. 

Svima srce jače zakuca na pomisao da bi ovi dečki u Münhenu mogli napraviti velike stvari. Opušteno je danas na treningu jer s tri nanizane pobjede, Hrvatska sigurno ide u Köln na drugi krug natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku je bilo dosta nervoze, utakmica protiv Islanda je bila jedna od težih. Kako ide natjecanje, mislim da raste samopouzdanje i ekipa je povezanija", rekao je hrvatski rukometaš Jakov Vranković.

Hrvatska je četvrta reprezentacija na prvenstvu s 97 postignutih golova, što je čak 72 posto. Kapetan Domagoj Duvnjak drugi je asistent s 15 dodavanja, odmah iza Kirila Lazarova, dok je još jedan Hrvat u top 5, Igor Karačić s 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez velike euforije, izbornik je ocijenio visoku pobjedu uz male zamjerke svojim igračima.

"Ima još tih grešaka i prostora di se može ispraviti. Recimo, jučer su u prvom pol bili u teškoj situaciji, bilo je 13:7, imali smo loptu čistu. Ne znamo završiti stvar, mogli smo već osjetniju prednost imati", rekao je Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ključnu ulogu odradila je hrvatska obrana - do sada po utakmici nisu primili preko 27 golova. Jakov Vranković pokazao se kao sjajno rješenje na desnom vanjskom uz standardnog Luku Stepančića.

"Cijela ekipa igra sjajno obranu, mislim da je to naš forte. Kad se Stepančić umori, ja pokušavam dat svoj maksimum i obaviti dobro svoj posao", kaže Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je ovo bilo tek zagrijavanje jer zadnje dvije utakmice Hrvatska je slavila bez Štrleka i Cindrića. Kad njih dvojica upale motore, tek tada će biti prostora za napredak.

A Štrlek je dobio pravu konkurenciju na lijevom krilu. PPD-ov debitant David Mandić jučer je Makedoncima zabio četiri pogotka - i još jednom opravdao izbornikov popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao da ću ovoliko igrati, Štrlek mi je konkurencija. Igram dobru obranu, u napadu sam dobar", izrazio je samopouzdanje Mandić.

"Želimo glavne igrače odmoriti da sutra ne budu u igri i da damo priliku onima koji su manje igrali do sada, da dobiju samopuzdanja i da se uigraju", kaže izbornik naše reprezentacije Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon toga ogled s aktualnim prvakom Europe, Španjolskom, iz kojeg ćemo doznati je li Hrvatska spremna za polufinale ili za borbu od petog do osmog mjesta.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo