ČERVAR ODGOVORIO LEGENDARNOM MAKEDONCU: / 'Ja stari vuk? Odakle mu pravo da išta komentira'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski izbornik odgovorio je legendi makedonskog rukometa.

10.1.2018.
11:21
PIXSELL
VOYO logo

Želje su jedno, a mogućnosti nešto drugo. Lino je stari vuk, ali mislim da je njegovo vrijeme prošlo. Najveće uspjehe je napravio kao izbornik Hrvatske i ovo mu je zahvalnost za kraj karijere, da pokuša napraviti jedino što nije. Ovo mu je nagrada Hrvatskog rukometnog saveza, izjavila je legenda makedonskog rukometa Pepi Manaskov nekoliko dana uoči početka Europskog rukometnog prvenstva.

Image
LEGENDARNI LIJEVI VANJSKI NE VJERUJE ČERVARU: /

'Lino je stari vuk, ali mislim da je njegovo vrijeme prošlo'

Image
LEGENDARNI LIJEVI VANJSKI NE VJERUJE ČERVARU: /

'Lino je stari vuk, ali mislim da je njegovo vrijeme prošlo'

Na taj je način nekadašnji lijevi vanjski Pelistera, Celja, Vardara, poručio je da Červar ovaj put neće isporučiti dobar rezultat. Kao što je bilo u njegovom prvom mandatu. Aktualni hrvatski izbornik nije mu ostao dužan pa je odgovorio na njegove tvrdnje u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červarov odgovor

"Mislim da se ne bi trebalo na to obazirati. Čudim se zašto su naši mediji to prenijeli. To mi je vrlo interesantno. Zbog čega? Da me provociraju, da me možda motiviraju? Ja sam jedan od najtrofejnijih trenera na ovom području. Šteta da čovjek, odnosno igrač koji imao dobru karijeru, a to sada više ne radi...da si uzme pravo ocjenjivati druge. To je loše za sport. To nije zbog mene. Meni nitko ne može naškoditi. Znam što sam napravio pa i u Makedoniji. Oni ne bi imali reprezentaciju da ja nisam s tom djecom radio", odgovorio je Červar.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's coach Lino Cervar gestures as he kneels in front of the subsitute bench during the South Korea vs Croatia group F preliminary round match of the 2007 Handball World Championship at the Porsche Arena in Stuttgart 21 January 2007. AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Ovim putem istaknuo je kako želi zemlji donijeti prvo zlato na Euru, ali i da poštuje svaki medalju. Naime, dok je Slavko Goluža osvajao bronce često je bio meta kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam je nikad osvojio. Poštujem svaku medalju. Svaka ima svoju vrijednost, ali neće mi netko zamjeriti da želim najviše postolje. To naravno nije garancija da će tako biti. No, kako često govorim ako visoko ciljam idem prema mjesecu, ali ako pogriješim ostajem među zvijezdama. Sva prvenstva i sve utakmice su učestale. Svaki siječanj moramo opet na provjeru. Znaš kako to ide kod nas, ako pobijediš si dobar, ako izgubiš loš. Kod nas je iznimno slučaj da zaista pobjednici pišu povijest", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo