"NISAM JA SANADER" / Červar jeo bananu i vikao na novinare

Pobjedu i odličnu igru Hrvatske protiv Danske na EP-u Červar je iskoristio za obračun s novinarima.

29.1.2010.
8:55
VOYO logo

BEČ - Nakon pobjede protiv Danske i plasmana u polufinale Europskog prvenstva, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar ponovno je izveo šou.

Červar je nahvalio igru rukometaša, no nije propustio priliku obračunati se s novinarima zbog čijih je kritika u srijedu odlučio dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše ga je, kaže, naljutilo to što su ga prozvali bjeguncem usporedivši ga s bivšim premijerom Sanaderom. "Nisam ja bjegunac", poručio je.

"Ponosan sam što sam Lino Červar i što sam sa sela. A ti si iz grada pa si za k....!", grmio je Červar na novinara prije nego što je počela konferencija za tisak. Predstava se nastavila i na presici pa su dojmovi o utakmici pali u drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olimpijska povelja kaže da olimpijskog pobjednika treba poštivati za života i nakon njegova života. To si zapišite jer vi mene morate poštivati. Pročitajte Olimpijsku povelju!", poručio je "besmrtni" Lino te još jednom dokazao da je teatralno podnošenje ostavke zbog kritika u novinama bila samo njegova demagogija.

No, taj je pristup očito upalio. Hrvatski rukometaši su u četvrtak navečer odigrali svoju najbolju utakmicu prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najzaslužniji za pobjedu protiv Danske bio je vratar Mirko Alilović sa 18 obrana.

"Odigrali smo odlično od početka do kraja, mislim da je najbitniji bio početak susreta kada smo odigrali agresivno u obrani i Danci nisu mogli prići našem golu. Od prve utakmice dajemo sve od sebe, svi naši igrači zaslužili su nagradu za najboljeg igrača na turniru. Što se tiče Poljaka, koji su nam protivnici u polufinalu, dobro je što ih odlično poznajemo. No, bit će teško jer igraju u odličnoj formi i imaju opasne šutere izvana", kazao je Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljirao je i Denis Buntić, koji je zabio osam golova.

"Svi su jednako zaslužni za ovu pobjedu, maksimalno smo ušli u utakmicu i drago mi je zbog svih nas, ali i zbog onih koji nam nisu vjerovali", rekao je Buntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu Ivana Balića nakon utakmice s Danskom te Červarov obračun s novinarima pogledajte u videoprilogu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo