TAKO TO RADE 'PRVACI' / Burna proslava rezultirala neviđenim neredima

Image
Foto: AP

Čileanska policija privela je 217 navijača Universidad Chilea koji su pretjerali u slavlju na ulicama Santiaga nakon što je njihov klub osvojio Copa Sudamericanu, južnoameričku verziju Europske lige.

16.12.2011.
9:16
AP
VOYO logo

Navijači su u burnom slavlju uništili 150 autobusa javnog gradskog prijevoza i pritom ozlijedili 18 vozača i četiri policajca. Policija je izgrede zaustavila tek nakon uporabe vodenih topova i suzavca.

"Sretni smo zbog još jednog uspjeha čileanskog nogometa, no navijači su pretjerali u divljanju. Uništavali su svoj grad, što je glupo i žalosno," kazala je guvernerka Cecilia Pérez.

Universidad Chile je do prvog naslova stigao nakon što je u uzvratnom dvoboju finala pobijedio ekvadorski LDU Quito 3:0, te tako potvrdio trijumf od 1:0 ostvaren u prvoj utakmici igranoj u Quitu. Golove za čileanski sastav zabili su Eduardo Vargas i Gustavo Lorenzetti.

Vargas je s ukupno 11 golova osvojio nagradu za najboljeg strijelca natjecanja. Obje momčadi su utakmicu zaključile s igračem manje. Prvo je u 68. minuti isključen gostujući igrač Jorge Guagur, a četiri minute prije kraja susreta pocrvenio je i branič Universidada Matias Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo