UZBUDLJIVO ČETVRTFINALE / Borussia režirala čudesan preokret, Turci namučili Real!

Image
Foto: AP

Nogometaši Real Madrida i Borussije iz Dortmunda plasirali su se u polufinale Lige prvaka.

9.4.2013.
22:37
AP
VOYO logo

ISTANBUL - Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u polufinale Lige prvaka premda su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubili u Istanbulu od Galatasaraya 2:3. Međutim, 'Kraljevski klub' je u prvom susretu u Madridu pobijedio 3:0 i ukupnim rezultatom 5:3 ide dalje.

Utakmica nije mogla bolje početi za goste. Već u 7. minuti CristianoRonaldo je na asistenciju SamijaKhedire poentirao za 1:0. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do konca poluvremena domaćin je pritiskao, trudio se no rezultat se nije mijenjao. U 57. minuti Galatasaray je ipak izjednačio nakon sjajnog pogotka Ebouea

U 71. minuti je Sneijder povisio prednost turskog sastava, a već minutu kasnije Drogba je golom petom bacio u trans domaće navijače. Reprezentativac Obale Bjelokosti u 81. minuti je zabio i svoj drugi gol, no on je ipak poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je pogodak priznat Galatasaray bi bio na pragu čuda, no ono je ipak izostalo. Sve dvoje oko imena putnika u polufinale razriješio je Ronaldo svojim drugim golom u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatski reprezentativac LukaModrić odigrao je za goste cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia velikim preokretom do polufinala

Čudesan preokret režirali su nogometaši Borussije iz Dortmunda. U 90. minuti gubili su od Malage 1:2, ali su s dva gola u zadnjim trenucima susreta izborili prolaz dalje.

Većim dijelom bila je to rastrgana utakmica, niti nalik prvom susretu u kojoj su se prilike nizale kao na pokretnoj traci. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo siromašno prilikama, a poveli su gosti u 25. minuti, i to iz prvog udarca na gol Borussije. Joaquín je sa vrha 16-erca pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Borussija je pojačala tempo, ali nije uspijevala stvoriti pravu priliku, sve do 40. minute. Tada je uslijedila lijepa akcija trojca Goetze, Reus, Lewandowski, i na kraju Reus petom upošljava Lewandowskog koji zabija za 1-1.

Početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, stopostotna prilika za Malagu, Joaquin iz neposredne blizine puca glavom, ali vratar Borussije Weidenfeller čudesno brani. Weidenfeller još jednom spašava Borussiju 70. minuti, kada je zaustavio odličan udarac Toulalana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom dvije stopostotne prilike za Borussiju, u 76. minuti za Reusa, a u 79. za Goetzea, ali Willy Caballero odlično brani.

Kazna je stigla u 82. minuti, Baptista je asistirao za Eliseua, koji neometan zabija gol. Tada je izgledalo da je Malaga u polufinalu, ali u sudačkoj nadoknadi nevjerojatna preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija je naplatila sve propuštene prilike, i Reus (90+1) i stoper Felipe Santana (90+3) odvode momčad Jurgen Kloppa u raj.Borussia je otišla u polufinale i ostala je jedina neporažena momčad u Ligi prvaka ove sezone.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo